Followers

Jan 1, 2014

BYE

Assalamualaikum,
sambil membaca post ini,diharap anda semua mendengar lagu yang direkemenkan oleh saya :






kapsi ; sebelum PLKN

Walaupun ini agak sukar untuk diceritakan,namun demi kemaslahatan bersama- aku perlu teruskan menaip.
 Hal yang sebenar.Dan sebenarnya,aku akan pergi jauh ke Pahang.Ke Kuantan.Ke Penor.

Buat apa?
PLKN.

Hahh PLKN?
Iyo.

Kenape tak ambil STAM je?
tak minat.

Berapa hari?
Tak lama.3 bulan je.

mungkin PLKN ni terbaik selain menternak lemak dirumah.Duduk rumah pun menghabiskan duit parents.Kalau ambil STAM pun pakai duit jugak,sedangkan ambil separuh jalan/sekadar isi masa sebelum result.

Yang mana,bukanlah pilihan aku.
Sebab aku,bersungguh.Mana boleh belajar separuh jalan.Nanti curiousity tahap mega je.Tak sampai nano.*eceh*
Lagipun,STAM bukanlah aku.Dan aku bukanlah STAM.I dont think I could adapt well dengan subjek dia.


Walaupun apa yang terjadi dihadapan aku,come hell or high, I will tr to survive.Aku kuat ! Aku mampu ! Aku boleh ! Tiada siapa yang berjaya meruntuhkan semangat aku untuk kesana.

Tak kesahlah apa nak jadi.
God is always bigger than our problems,tahu? remember that !

Walau mungkin kena bangun 5 pagi, tak kisah.Sebab inilah masanya nak disiplinkan diri.Nak latih diri.Nanti masuk U tak ada siapa nak kejut subuh.Tak ada siapa nak didik nak tarbiyah.

Jadi,sinilah tempat nak membentuk diri sebelum menghadapi dunia pancaroba.

Justeru,aku berharap dan berdoa agar segalanya dipermudahkan,malahan aku memohon doa kalian juga-- agar manalah tahu, kalau Allah makbulkan doa kalian.

Kekuatan dipinjam dari Yang Maha Kuat.
Jadi,aku memohon kepada Yang Maha Kuat ; berikanlah aku kekuatan.Ameen.