Followers

Jun 1, 2013

Mari Study Di PPAS Shah Alam.

Assalamualaikum and Hi ! Today is Saturday and I feel like....I wanna do nothing.Hiksss.

Boleh tak? Nak lepak kejap sambil makan tidur makan tidur.Because I think I should reward myself after hustle bustle of PPT.

Boleh takkkkkkkkkk?

Lagipun semalam bertapa kat Library 6 jam kot ! Siapkan kerja and etc, sambil revising back PSI.
Yeapp, no lying.

dan memang habit aku sejak masuk sekolah menengah, selalu expect dapat study 4-5 subjects which will end up...tak sampai 3 subjek pun !

Hehe ! 

Lagi satu bila kita aim nak study banyak benda,MEMANG insyaallah kita akan bersungguh belajar.
Maksudnya starting point kita bukan satu subjek,jadi kita lebihhh target untuk sesuatu.

Target biar tinggi, old folks word.

Lagi satu bila kita study kat PPAS ni kena bawak lotion.Sebabnya PPAS ni ber air-conditioner kot.
Nak elakkan tangan cepat kering,lagi satu lebih selesa dan terasa wangi sentiasa.Hiks!

Antara habit buruk aku yang lain ialah suka teraburkan buku banyak-banyak atas tempat study.Kalau dorm tu,atas katil sure berlambak macam Uptown dah.Nak tidur pun keliling buku.Macam Einstein gitu.Haha!

Masa pergi PPAS semalam,habit buruk tu aku buat lagi.Penat Anis menyusun sambil bebel bebel bebel tapi aku keep on going to do the same thing.Sepahkan,sepahkan sepahkan !! 

Satu perkara yang best pasal PPAS ni, kalau nak study bagai nak cramp otak, lepastu nak pergi toilet,tak jauh pun.Dalam satu tempat yang sama.

Kalau dah masuk waktu azan sekalipun,solat dalam level yang sama jugak.Dekat je.Tak sampai 40 tapak dari tempat ktorang tengah study dalam gambar tu.

Bestkan? Takdelah buang masa sangat study.Memang sesuai study sini.Agak-agak bosan boleh lepak depan TV sambil golek-golek.








Eccehh, inilah gambar semasa study kitorang.
dah nak kata tu je.Cuti kali ni aku banyak study la jugak.Homework banyak dah langsai.
Haa hebat tak?

Cuma hari ni nak lepak jap.Harini je.
Esok balik Sabak dah, lepastu ada seminar Fizik.
Jadi hari ini adalah leisure time !!!!