Followers

Sep 29, 2013

Saya memang bermotivasi !

Assalamualaikum dan hi :)
Hari ini hari ahad dan aku..eh aku dirumah !
Ya malam ni bermalam di rumah dan esok lepas subuh bertolak ke Sabak Bernam.
Tahukah anda? Pada ketika ini saya sedang mendengar ost BOF entah bila la minat lagu korea.
(yela sebab selama ini aku hanyalah peminat Ahmad Bukhatir dan The Script).Gila kann...

Berdasarkan tajuk di atas,
sebelum diceritakan serba sedikit perkaitan,mari menjamu mata dengan beberapa gambar !





 Bahagian dalam dorm direka sendiri oleh CIK BALQIS.Rak biru tu aku punya.Nak katanya banyak sangaaatt buku sampai kena beli rak lebih.Padahal loker besar 10^2.
 Gambar 1 adalah tepi loker.Keychain yang diberi kawan-kawan,hadiah birthday dari abah,kad PSI Ustazah bagi sebab dapat A solid dan Aidil punya button tak pulangkan lagi.
 Gambar 1 adalah situasi dimana aku menghabiskan masa disitu dengan mengulangkaji.Bantal tu syakirah bagi.motif tutup muka? sebab mana ada orang pakai tudung dalam dorm...

Gambar 1 ialan garam larut dan tak larut.Direka khas oleh Fatin Nadhirah dan ditampal ditepi katil aku.
Gambar 2 dan 3 adalah untuk Fizik.Oh teacher rina,tengoklah ini anak muridmu sungguh-sungguh nak faham Fizik :)

  Turut direka sendiri oleh aku.P/S : Majalah Dewan Siswa tu semua aku yang punya termasuklah lampu,kalendar,bunga dan tempat letak makeup*lolz

Ini ditampal dicermin loker.Bila tengok kita kata 'ameen'...

Ya mungkin dah terjawab tajuk post kita pada hari ini.Hehehe!

 ya sebab kitorang pakai stokin waktu tidur atas faktor kesejukan bawah paras beku di Sabak pada malam hari.
 Kann..motivasi kann..

 Lagila motivasi tahap teragig

 Pandang jauh terkebelakang.Anda nampak pensilbox merah? Maka anda akan melihat saya.


Memang saja senyum gitu.Nak tunjuk kita seorang atas dunia ada lesung pipi.

deduksi : sebenarnya malas nak menulis atas faktor mengantuk lepas buat latihan Radioaktif.
radioisotop..nukleus tak stabil..kramium..helium..gamma..beta..bye bye.

Hee! Goodnite everyone.Bila lagi nak tidur lena selain dirumah ye dak? Kat asrama hectic tahap giga dengan study study homework dan....makan :)

Sep 14, 2013

An-Najah.




Bismillahirrahmaanirrahim,


By the name of Allah,the Most Gracious and the Most Merciful.

Pada aku,kegagalan bukan diukur diatas kertas peperiksaan.Bukan pada markah.
Tapi kegagalan terletak pada orang yang tidak berusaha.
Gagal kerana belum habis mencuba.
Tidak dikira gagal bagi mereka yang berusaha siang malam pagi petang,
namun belum mencapai kejayaan.

Pada aku,doaku untuk berjaya dalam SPM sedang dikabulkan oleh ALLAH S.W.T
Kerana tanda-tanda doa yang dimakbulkan Allah,ialah dia berusaha kearah tersebut.

Aku berusaha.
Aku cuba.
Aku mahu berjaa.

Selagi hayat dikandung badan,selagi nyawa belum putus dari badan,selagi itu aku akan terus berusaha !

''what doesnt kills you makes you stronger''.

Indeed,after every hardship comes a relief.