Followers

Aug 14, 2013

PLKN

Weh harini balqis post 2 kali kot.

(amboii padahal homework@kuih raya bapak banyak tak siap lagi tahu?!!?) 

TAK KIRA TAK KIRA nak cerita jugak pasal PLKN.

Ceritanya gini,
aku cuba cek banyak kali pada hari kejadian tapi traffic Internet memang sesak sangat.
Terlalu.
Gila ah.

Lepastu,masa esoknya pergi majlis ilmu kat masjid,godek godek guna Ipad;
ehh dah boleh cek.

Ce cek ce cek cek cek.

pergh dapat.
''TERIMA KASIH''.

Memang sebenaqnya aku taknak.Wallahi.Taknak.Nak buat macam mana,ALLAH dah bagi.Kite ambil.

Tapi sebagai pelajar SAM Negeri Selangor,boleh lari daripada PLKN dengan syarat masuk STAM.

STAM? Taknak.Serius taknak..STAM ni macam SMA la.Tapi harder la.Hafal berbuku buku macam nak menggila.Tapi tahlaa,its just doesnt suits my brain.Tapi waktu SMA dulu pun aku cakap macam tu jugak.Surrender weh.Lagi bab miraath/faraid,memang rasa macam : I'm quit.

Tapi,dapat peratus 2nd highest kat sekolah.Alhamdulillah rezeki tuhan bagi :)
Tapi aku selalu rasa aku tak boleh buat tapi bila dah buat.
''eh boleh je.Kacang je.''

serius =___= 
Self esteem aku rendah la tu !

Back to topic,
bila aku tahu 45 orang budak SAMT dapat PLKN memang terkejut.
Hmm,ramai.

Dan aku pulak,
sebenarnya rancang macam-macam dah lepas SPM.

1-Pergi class English kat UIA
2-Short course kat sebuah negara*tapi abah tak bagi :(
3-Cari duit
4-Driving school
5-Travel

sebenarnya dari form 4 memang aku nak travel.Tapi duit pun tak cukup.Justeru,aku pun rasa macam mengalah.Bila aku fikir duit boleh dicari,aku rasa tak mustahil.

Teringin sangat nak pergi Istanbul.Wallahi.Semenjak belajar Tarikh Islam dalam SMA.Pasal kerajaan Uthmaniyah sampai la kejatuhan dia.Sampaila hafal segala sultan dan tahun.

Hah, disitulah bermulanya.

Tapi PLKN memang kacau.Kacau..

Ade jugak seorang akak ni kata ambillah DQ.DQ? Serius ke?

aku ni dahlah bukannya baik sangat.
Alim lagilah tidak.
Dahla layan Nickelback,Greenday,Lawson,The Script,Metric hahah ape lagi.

Betulke nak DQ ni? satlah.MACAMLAH SENANG NAK MASUK KANN..
Kena interview dulu.Interview pulak bagi satu surah panjang,hafallah dikau 1 jam.

Hhehehe bolehke aku???

PLKN,tengok ah acane.Dah mohon STAM dah.Mestilah dapat sebab result mumtaz.*Ecehh

kalau dapat sabah/sarawak baru gedik nak pergi.

Kalau tak,aku ade plan jahat.

Ambik stam, lepastu seminggu kemudian tarik diri.

(tapi PLKN ade panggilan dua tiga empat dan seterusnya.SO acane?

dorang kate senang.Kahwin.Kalau kahwin memang tak dapat PLKN dah.Hahaha taknak lah taknak.

Tunggu aku dapat ijazah lepastu boleh pergi tempat tempat menarik atas muka bumi Tuhan,then I'll think more about marriage.

Ok bai nak dengar lagu harmony band-muhammad nur.Awesomez!

2 comments:

Nur Azma said...

salam ... plkn best la adik ... akak pergi awal tahun ni .. and it was the best memory ever !! akak tak tipu .... best sesangat ,.. rasa rugi kalau tak pergi ! :)

ika farisya said...

kami pun dapat :) pergi ja timba pengalaman baru