Followers

May 31, 2013

Cerita Budak SPM : Part I (Institut Perakaunan Negara).

Assalamualaikum !
Just a matter of nak cerita things that happened di sekolah.
Entah,rasa nak share.Rasa nak bagi semua orang tahu.Rasa nak bagi manusia jeles.Eceh.

Kami pergi IPN kottt ! IPN tu stands untuk Institut Perakaunan Negara.
Nak katanya, IPN untuk akauntan nak audit duit, dsbg.
Usya gambar ey!


Maka disinilah where everything starts.Mula-mula dalam perjalanan tu memang semuaorang batak.Sesangaattt.Walaupun IPN area Intesaber-Ildas gitu, tapi tak pernah sampai walaupun kitorang bermastautin kat Sabak ni dah masuk tahun kelima.Ehh, dapat pulak memang first class punya layanan.Bestnyaaa....masuk bilik, nampak aircond.Tilam macam kat hotel.Bukak sliding door nampak tasik, lepastu jerit dengan budak bilik atas,kanan,kiri 'woii woii'.Inilah kita katakan bertaaruf secara kasar wahahhaa.


So that's it.Dengan toilet yang ada panas-sejuk tu, memang rasa heaven tahap Megabite sangat.Ehehee.



Belakang tu Anjung Selera.Sinilah tempat semua piranha SAMTSSAAS melahap, sebab makanan dia sedap sangat ! Makan pagi  mewah kalah DM SAMT yang memang sedap.Selalu akulah yang akan berlari-lari dulu sebab malas nak queue hahaha xD


Here is the hall yang besar.Comfort lepastu PA system pun best ! Where every events happen.



Sesi mentarbiah diri berlaku di sini.Solat,baca quran, lepak,sembang.Eh yang part lepak dan sembang tu tipu je :P  Tapi best sembahyang sini,budak syabab jadi Imam macam kat real masjid kot.Tapi taktahu la siapa yang jadi Imam sedap sangat bacaan tu.Sebab rasanya,tak perlu tahu kan?



Sekadar nak tunjuk keadaan surau dia.




Ni center IPN.Tempat dimana pakcik guard berkumpul,dan tempat aku selalu minum air mineral sejuk secara FREE.Ehe,yela aku ni kalau boleh 8 gelas sehari.Minumlah 8 gelas untuk kesihatan yang terbaik !

Di center tu, masa 2nd day, kami berlatih Parody.
Group Octagon (my group) bawak lagu Cinta Muka Buku yang diedit oleh Cik Pena.
Siapa Cik Pena? Balqis lah.Hee!




 Rubidium yang atas tu, Octagon yang bawah tu.Paling awesome dan gempak, Octagon.

Hehe.

Main lompat-lompat.Macam tak pernah jumpa darat.






 Sekalian gambar diatas adalah kawan-kawan sekepala dari Tingkatan Satu sampaiiiiiiiiiiiiiiii Tingkatan 5 yang masih belajar,memahami antara satu dengan yang lain.Yang berbeza identiti,latar belakang,intelektual,tapi masih bersama - selama 5 tahun.Dan masih bertahan.


Yang ini, buah hati pengarang jantung pisang sampan laut segala.Ehh metaphore tahap Giga pula.
Ni,Syakirah.Sinergi.Tempat selalu menyendeng,menggedik.Dialah tempatnya.

Dia memahami,tapi selalu merajuk.I learned alot,untuk belajar memujuk - dari budak suka merajuk.
Dan dia, kawan rapat aku.Sya ni lembut,cantik,.,tinggi,kurus dan gelak pun perlahan.

Sinergi dia? CONTRAST tahap giga.
Sinergi dia, bising,banyak cakap,gelak kuat,takdelah lembut mana tapi dalam hati ada taman.
Grr haha :)


Tasik yang berhadapan dengan koridor kami. Beautiful,isnt it?








Acara jalan atas kaca,kononnya...Cikgu psiko,lepastu tutup mata.Kononnya jalan atas kaca,cikgu bagi la bebudak syabab tu jalan dulu.Bolehlaa dorang ni menjerit
 'sakit cikguu!!aaaahhhh!!'
mana tak terpsiko,budak fatayat.Chehh aku tak percaya pun tipu daya dan helah itu semua.Haha..














Main kereta api :))



Ceramah dari Ustaz Ahmadi !






 Yeyyyy Group Balqis Azhar menang :))

2 comments:

Sofea Arisya Muhammad Shaifuddin said...

Salam, kak Balqis.. Ingat lagi tak saya, Sofea kawan Nadira @nilam..

Balqis Azhar said...

remember ;)) haiii sofea !