Followers

Jan 22, 2012

KECEWA

Kecewa.sedih.patah hati.


Jumaat malam sabtu.
Aku patah hati sangat,serasa macam hilang separuh badan.
Kalau berat badan 50 , maksudnya macam berat 25.Duhh ringannya ! macam darjah 4 dulu.

Mengapa nak sedih ? 
Kisas.Kisas.Kisas.
Saya masih membuat rayuan,
mengeKLIK e-rayuan tu terlalu berat,seolah-olah mengatakan pada takdir yang aku tak boleh terima jawapannya.

Kenapa dia dapat tapi aku tak ? Itu yang bermain dalam fikiran aku.
Pada masa aku kehilangan Kisas , aku turut kehilangan orang yg menjadi raja dalam hati.
siapa ? hm biarlah sekadar kiasan,kerana hati tak pernah benar.Sentiasa bolak-balik.

Aku monolog lagi ,
apa kurangnya aku ? tak ada bakat ? tak pandai ?
Ya memang , berganda lagi pandai dari aku.Berganda lagi lebih berbakat.

Tapii..
izinkan aku memijak bumi para 'ulama dilahirkan,
bumi pencari agama Illahi.

I wanted Kisas so badly.
And this is what happened when Allah didnt give it.
its as im saying YES to what Allah said NO.
astaghfirullah.Tabahlah Balqis.Kemana-mana pun , kau akan tetap punya rezeki.Kemana-mana pun kau akan tetap berjaya.Kemana-mana pun kau akan diredhai Allah atas segala urusan,as long as you remember Allah.

Dulu,eh dulu ya,bukan sekarang,
aku selalu mimpikan pergi Kisas naik ktm je , kemudian sampai ktm klang , naik teksi sampai ke Kisas.
Perjalanan tak terlalu jauh kalau nak dibandingkan sabak bernam.1 jam je kot dari KL Sentral.
Kemudian bila balik nanti,singgah makan McD di Kl Sentral pakai baju hijau  Kisas.Indahnyaa..tak perlu susah bayar mahal utk transport , dan yang penting tak susahkan mummy dan abah.Hm walaupun dari segi kewangan,keluarga memang tak ada masalah,
tapi sbg anak mestilah kita ni nak berjimat taknak susahkan mak bapak.

Tapi itu semua dulu.Samtssaas dihadapan.Membuka seluas-luas pintu pagar mengalu-alukan kedatangan aku.
Seolah-olah memang takdir aku untuk Samtssaas.Apa perancangan Allah sebenarnya ? Aku pun tak tahu.
Segalanya masih kabur dan misteri.Mata aku pun berbalam-balam sekarang,sedih tak terperi,dan tak mampu dikongsi.
Oh well..pada siapalah nak ku kongsi ? Kiri kanan aku takboleh nak percaya selepas tragedi yang berlaku tempoh hari.Kepercayaan aku diragut.Argh..

tadi aku call shahirah,seorang teman yang cukup rapat,

b : assalamualaikum,shahirah,dapat tak ?
s : alhamdulillah..dapat !
b : oooooooh..hmm..
s : balqis,kenape ? janganlah sedih..
b : tak lah ! aku okey la sis.(kalau boleh nak campak fon waktu tu)
s : Sabar tau , Allah know well.Balqis merayu kan..takpe,ade rezeki jumpa sana k..jangan sedih,tak elok.

Its hard to accept all of those destiny.2 hari selepas keputusan PMR keluar , aku,shahirah, amany dan syaima' keluar makan kfc dan jalan-jalan di wangsa walk.The four of us dapat 9A , tapi syaima' teror sebab dia ambil tahfiz sekali ,.The four exclude syaima' mohon Kisas.And indeed,they got it.Not me.

Oh my allah,
sedih tahap 100.

i still have pictures of us.
I can still remember , we are so happy to plan for future , demanding Kisas , and go to school together ,
being bff like before in kisas , go everywhere with only three of us.Oh well..perancangan allah mengatasi perancangan manusia.

i cant do anything today.All i can do is to finish my chemist homework.
Done.With lots oh blanks.
Again,
sorrow.