Followers

Dec 18, 2011

FULL TUTORIAL OF CHURPCHURP

Assalamualaikum,salam keamanan.Hehehe :)
ok sekarang tahu tak mengenai churp churp ?
churp churp ni,sebuah medium pengiklanan secara online.Kalau blog readers datang,dan berminat dgn iklan itu,
lps tu klik , kita akan dapat income.Wuuyoo~ macam senang ! memang senang pun.

Pertama . Sign up >> KLIK HERE
nak sign up memey mudah , pakai account Facebook/Twitter.
Takkan takde kot kan ?


pilih nak yang mana 1 okee :)
kemudian akan keluar beberapa pop-up,
just klik log in > allow>allow ( yea kot hehe )


buat ler ape yg patut , klik authorize tuh . Lepas tu kalau nak connect dgn twitter pon boley k..



OK , disini tolong sangat-sangat ambil perhatian.Nampak tak garisan purple tu ?
ok tu kosongkan lah bgi orang Islam.Sebab yelah,nanti keluar iklan arak , lps tu orang klik,
kan income tu dah kira haram kann ? Be aware k..
Ok dah siap semua kan ? bagus bagus.

Ok sekarang ni nak iklan pulak dalam blog.Macam ni..
mula-mula pergi ke design>add html
and then korang copy code nih ,






hmm ok , yang link iklan churp churp tuh , isi dengan yang ni :-



kemudian,LINK GAMBAR CHURP2 tu , isi dengan ni :-
kena right click , and then copy image url.Pastekan di kod tadi tuh.Ok ?


                      OK SIAP DAHH ! Kalau nak tambah lagi tambah lagi tambah ,
              pakai lah yang ini , copy paste dan buat dengan cara yg sama utk iklan lain pulak.
                                                
Haa ape tunggu lagi ? Sign up cepat ! Huhu~ Kalau tak paham boley tanya..
and then kalau nak marketkan iklan tu , pandai-pandai lah menyelit sikit dalam entri.Ataupun tweetkan/post
dalam social network. :)
Man jadda wajada , man zaro'a hasoda.Ok ? :) Kalau tak tahu,tanya yea.Nanti sesat jalan. :p

inginkan semangat 1MALAYSIA ?
entri lama ? > 22nd ni aku kahwin ?





22nd ni aku kahwin

fuh terkejut kau orang bace title entri nih.
Yelah,manade tipu.Betul ni betul..

awal 2011 kami bertunang.Alhamdulillah..berjaya mengenali hati budi masing-masing.
tapi mula bercinta mase 2009 dulu,
memang fall in love lah :O 
uuu ~ kalau boleh nak berkepit habis-habisan,
sebelum tidur , bangun pagi , nak tengok tv,
mesti ingat je kat dye..
rindu lah rindu.

tapii..
kami mula menikah masa 4 hari bulan oktober haritu.Sangat indah.Mula tu gemuruh teramat.Entahhlah..
kenapa..mungkin bakal berubah status kot.Sayang dye sangat ! ceewah xD

hmm 22nd ni kami ade buat majlis persandingan,biasa-biasa jeh.Tak mewah pun.

thing is , husband balqis azhar ,

PMR EXAMINATIONS !

Sory guys , ni tak tipu.Sape suruh tak bace sampai habis ! haha xD 

Lov ya all , blog readers =)

nak kaya ? klik SINUN.
nak tengok-tengok kereta hebat, SINAN



Kalau korang nak tahu , memang lah aku ni kaki menangis.Waktu nak periksa tu , pepagi call mummy dengan abah tak angkat.Yuih sedih giler.Lepas tu menangis mase pinjam fon cikgu yatimah :(


entah feeling peperiksaan kot.Aku memang , time upsr pun macamtu.Nak exam BM ni , boleh pulak menangis.Mungkin sebab teringatkan parents kan,teringatkan pengorbanan , wang , masa dsbg yg diperuntukkan supaya anaknya berjaya.Thanks mummy abah :) Best part nya bila time pengetua bagi kata-kata semangat dalam dewan sebelum exam pun nangis.Huu sebab dapat bau dewan kot.Agaggaga :))


mase sebelum pmr , keluar g outing.Dekat BNO je pun hahah.Konon lah kalau jumpa mak bapak boleh bg semangat gambatte-gambatte dkt aku.Bila mummy dgn abah keluar je dari pagar sekolah lps hantar aku semula,sok sek sok sek menangis masuk kelas teacher nora.Ponteng kihkihkih.Masuk lambat sikit.Yeah.Menangis lagi tuh.Pepagi sebelum paper kitorang ade solat hajat , kalau boleh time sujud terakhir tu xmau bangun dah sebab segan duk sedan sedan.huuu~


ya allah berikan daku kejayaan dalam pmr , 9a please ! :]
dah jangan jadi ciwek , kene kuat.hmm.


Ramai tanya aku pasal churp churp tuh ,
kalau nak tahu nanti aku buat post.Kalau nak belajar sendiri boleh,
sign up HERE & then bolehlah mula memetik duit sambil berblogging. :)


entri lama ? > benda menakutkan ketika blogwalking