Followers

Dec 16, 2011

Cinta itu buta,Politik itu membutakan.

Heard all about Siri? Want to have Siri at the palm of your hand? Well, #CelcomiPhone4s is here! Grab one now!

Pandangan politik dari kaca mata budak hingusan*fikirkan hingus aku meleleh*
Pelik aku dengan pelajar sekolah yang cerita pasal politik , * aku pun sekali , agagaga:))*


tapi sekurang-kurangnya aku takde lah keluarkan statement macam,
"benci aku dengan _____ , songlap duit rakyat."


aik,mana kau tahu _____ songlap duit rakyat ? terer betul ilmu ekonomi kau eik.Aku pun tak pernah tengok fakta dan rangkaan yang dikeluarkan secara rasmi.


alah,hakikatnya pelajar sekolah ( termasuk aku ) , yang cerita pasal politik ni sebenarnya ikut mak ayah je.
nanti dah besar , dah faham selok belok politik , perlembagaan negara dsbg yang tak sepatutnya penganggur pmr macam aku ni tahu,
akan diketahui jugak , krn environment mendewasakan pemikiran.Situasi menambah pengetahuan.


Hakikatnya,dunia politik macam tin kemek.
Bunyi je lebih,dahlah bunyi nyempreng ( i learn it from my javanese friend :P)
terkontang kanting tepi jalan pulak tu.


hakikatnya,dunia politik ibarat cari lopong kosong,cari kelemahan pihak lawan ,
tak peduli dah benda lain.


Yang si A , duk cerita pasal hudud.Oklah,itu konsep perjuangan mereka.
Yang si B , duk mengutuk hukum tu.Apalah,cetek agama betul.


yang lain , duk komen Rosmah tak pakai tudung ,
please lah , cerita sikit berlambak remaja kt luar sana yang freehair tapi islam ,
siap menyeksi lagi.Pakai tak cukup kain.Yang dah terlanjur , yang ikut laki merempit.
Pleaselah,gelilah.Haritu kitorg ade latihan debat kat Dataran Shah Alam,
berlambak lelaki & perempuan melepak pukul 1,2 pagi.Mesra-mesra,gelak-gelak.


Tegur lah yang tu dulu.
Ubahlah anak muda.
Ubahlah aku.
Ubahlah pewaris bangsa.
Baru lah attack Rosmah.Thanks for reading :O


Current status : Takboleh tidur,duk fikir pasal result seminggu lagi nak keluar.
Haizz -,-' .*entri ni tak menyebelahi mana-mana pihak.Stay open minded ok.Haha:)


Kalau nak beli Iphone Klik Sini



P/S: Aku ade gambar ni je.Takde motif pape pun k..
Ni kat Sabak Bernam.
Chaiyok sabak chaiyok!