Followers

Dec 6, 2011

Lirik Pun Berbicara

Peace be upon all of you , readers, followers & friends.
Oh lupa ! silent stalkers! ( I know youu..) :P

Apela , benda yang bisu pon boleh berkata-kata ke ? 
Haayokk , sape cakap tak boleh ? Boleh la boleh la.Macammana ?
Melalui kata-kata yg langsung tak punya pancaindera * okey poetic mod dah masuk *
Yelah cube korang tengok ni...

Black Dog Bone - Dulu Dan Sekarang



Ini lagu sedih-sedih.Waktu ditinggalkan pokwo dan mokwo yg dah komfem haram disisi Islam , 
tapi untuk kes spesel macam aku ni , lagu ni sesuai la kalau tengah ade konflik dengan seseorang yg entah bila nak sampai hujung tah.Bumi pon bulat kan , kalau musafir takkan jumpe ending dunia .______.

Joe Brooks - Holes Inside 

Tengok tajuk pon dah gerun , lubang didalam , okey.Ni maksudnya luka dalam hati . Rasa-rasa pokcik mokcik yang mempunyai masalah jantung berlubang ataupun kolestrol tutup artery/vein , selalu lah dengar lagu ni sebab sesuai sgt2  dengan keadaan.HEHE :) untuk aku , lagu ni memang ade chemistry dengan mod yg sekarang sebab kaki kene ikat . Mummy dengan abah tak bgi pergi Pavillion ikut diba tengok Ongbak Rindu.
Sesuai kankan ? Btw lagu ni sangat2 feveret sayee..

Christina Perri - A Thousand Years


Baiklah , walaupun secara teori Albert Einstein mahupun Al Khawarizmi tidak menyatakan yg manusia boleh hari2 mati , entahkan bila hidup , namun Christina mampu buat ! cayalah..bg aku pulak , seandainya aku sayang kawan-kawan aku , selamanya aku sayang . Bahkan kalau hukum karma wujud pun ( eh jgn percaya khurafat ) , masih tetap aku rasakan jodoh pertemuan itu kuat . Kuat macam abang iklan nyamuk TV3 :p

Stereo Hearts - Gym Class Heroes


Dolu2 benci betul dengan gym class heroes, nak tahu sebab ape ? sebab lagu cookie jar tu >____<
semenjak gym class heroes buat lagu stereo hearts , oo memang fall in love dengan lagu ni . Boleh la lagu ni jadi irama yg akan follow the flow of heartbeat.Kalau dup dap jantung tu 130 km/h , lagu ni ikut sekali rentak.
Macam stereo , tapi takda la frekuensi ney . Hehe :) Hayati la lirik ni , slow2.Mesti best ! Sekarang ni ade back home pulak , pun best . Huu -_____- teringat zaman minat lagu Im Coming Home . Gile betoii..

Nota-nota Cinta - Saujana


Dah asyik terhidang dengan lagu mat salleh je ,apelah salahnye kalau dengar2 sikit Nasyid kankan ?
Tenang jugak la hati.Lagu ni best sangat..Dia cuba ceritakan bahawa tinta-tinta kalam tuhan tu maha hebat ,
macam Al Quran ? Takde pun nak copy paste . Indahnya bahasa quran.Tengok bahasa blog aku ni , tak elok kan? Silap haribulan dapat anugerah perosak bahasa ibunda . Ahh no matter lah.Korang kena dengar lagu ni , supaya kita selalu ingat Allah , walaupun sedang dalam keciwa yg teramat . Macam aku sekarang.. hmm :(



Okeylah saudara saudari sekalian , ibuk ibuk bapak bapak , 
ana sedang dalam mod tak menentu ni . Sampai deactivate account Facebook. 
" Wo kau asal Balqis ? Bukan kau kaki Fb ke ? "
" Oh tu dulu , mase kejahatan belum berleluasa kt Fb "

Doakan la semoga perhubungan kami kekal selamanya..ameen:)


pssstt : korang lupe ke dengan kontes ? sedihnyaaa.. :( >>>> SINI:(


CONTEST-ANDAI AKU BLOGGER TERKENAL ( Senarai Peserta )

CONTEST-ANDAI AKU BLOGGER TERKENAL ( Senarai Peserta )


Sila bagitahu ye kalau nama anda tidak terdapat dalam list ini. Btw untuk yg baru nak masuk,
boleh lagi ! KLIK SINI :)


  1. Afie
  2. Jiji
  3. Qatrun Nada
  4. Lollypop Gurl
  5. Aida Farzana
  6. Golden Rose
  7. Hanani Wirdah
  8. Mama Comel
  9. Syukri Adlin
  10. Syamimi zeme
  11. Miss Anonymous
  12. Nurul Atikah
  13. Cik Emma
  14. Maya Mustwany
  15. Cik Amyra
  16. Jijah
  17. Princess Bella
  18. Nabila Medan
  19. Yusraydah Amani
  20. Ezzati Zulkarnain
  21. Miss Azney
  22. Sukagelak
  23. Mira adzlia
  24. Ryn
  25. Adib Asyraf
  26. Hizatul 
  27. Cik Wa
  28. Armidila
  29. Miera Akmalina
  30. Dunia Kebahagiaanku
  31. Yenyen Ayien
  32. Fatin Nabila Zulhilmi
  33. Norerysha shahiera
  34. Ehaminnie
  35. Khairrul Afiq
  36. Eyra Azyra
  37. Princess Akexandarz
  38. Az meeda
  39. Nugrul Sakura
  40. Cya Irah
  41. Cik Iera
  42. Ella Solehah
  43. Qistina
  44. Mizz Nino
  45. Suana Zhar
  46. Wani
  47. Miss Anonymous
  48. Kpop Luver
  49. Anim
  50. Azza 
  51. Dean
  52. Marissa 
  53. Alissya
  54. Athirah
  55. Eyfa Zalifa
  56. Zulaika
  57. Angliariiz
  58. Cek pipah
  59. Jelah
  60. Kisah Hidupku
  61. Shazrizal
  62. Afiqah
  63. Mujahidah
  64. ezzatie
  65. Ady Shakeyna
  66. Yatt
  67. Syuhada Selamat
  68. Nana Kecik
  69. Cik LadyBird
  70. Yui Bieyna
  71. Miss Lelot
  72. Kartieyna Affandy
  73. Izyan
  74. Syima
  75. Asillah Lidros
  76. SYfiq Smith
  77. Amany
  78. Citra
  79. Syazwani
  80. Noreyka
  81. Fatin 
  82. Mystery Gurlz
  83. NL
  84. Mawar Ungu
  85. Maisara Amalin
  86. Hikmah
  87. FiezahKecik
  88. Shaznina Sofia
  89. Alvas
  90. Muskeeters

How its hard to be a good friend

Peace be upon all of you , readers,followers,friends,silent stalkers.

Huurrmm , how its hard to be a good friend.This is a retorical question actually.
Well today i am gonna to talk in english.It adapt in my current mood.

So,i'll say , if I talk english, that's mean i am not in a good mood. For one sure thing is ,
i am sad . My mood turned down for a moment . Maybe you guys saw me made a lot of statuses in Effbey ,
but trust me , there's no thing that can turn my mood drastically . Goshh,i crap a lot HAHA:)

HOW HARD TO BE A GOOD FRIEND ?

First , I would like to define my own meaning of good friend.
For me , good friend is a friend that always remind me during my easy or hard time . Good friend is when we go through hard circumstances , she will always hold my hand so that we both could pass hard moments together easily . Good friend is they dont talk bad about us , but always protect us and maintain our good names.Which means that they dont back stabbed us from behind.

But what happened on me are O-T-H-E-R-W-I-S-E.
Jeeezz , sometimes i ask myself , i cried to Allah , " Ya allah apalah salah hambamu ni.."
Astaghfirullahalazim , may allah bless me and forgive my sins.
Maybe i was tested .Maybe my honority ,trustworthy are tested . Ya allah forgive me if this is one of your test.I failed allah..i failed.I always forget Allah,i always whine , i always forget quran.Maybe i was tested by friend's problems, If that so allah,then I accept it..:( 

To all my friends,

Forgive me for what i have done . People make mistakes,and that so happened on me.
If I die today , pray for me , May allah placed me at the best place i should stay.
Bye-bye , assalamualaikum.


* kawanku..janganlah kau menilai keburukanku seandainya masih terdapat sisa kebaikan dalam nubari ini.Kawanku,kesedihan dalam atma diri ini sudah menyerap dalam segala rongga kerinduan kepiluan.Tangkai hatiku bagai pedih.Diusik saat jiwaku benar-benar walah dalam menerima dugaan sebegini hebat..:(


Masihkah kau ingat kisah ini ? 


 Ingatkan aku , andai aku terlupa kenangan manis kita.. ?




 Kawan susah , senang , bila-bila..  ?


 Antara yg sering menjadi bahuku swaktu aku sedih..


 Korang ingat tak ? Aku ingat..sangat2 ingat.. Best kan ? Dapat makan fwee kat Wangsa Walk :)



Justeru ingatlah,jangan biarkan senyuman ini hilang , 
jagalah ia dengan sepenuh hatimu.


 seindah kalam ku , agar kalam yang bisu ini mampu menuturkan kepada kalian , betapa kasihnya aku pada kalian..Saudari , biarkan tutur kata yg indah namun bisu ini memperbaiki hubungan kita semula.Biarkan bicara yang tak pernah ingin bertutur secara zahir untuk membina kekuatan semula antara kita.

pena wirawati ,
meletakkan pena jam 2;22 pagi , :(
saat kesedihan melambung diri.