Followers

Jun 8, 2011

RASUAH HALAL

Alkisahnya , ada tiga orang , namanya Abun , Abin , Aban . Mereka mempunyai seorang bos , namanya Aben. 


Pada suatu hari , si Aben mendapati ofis mereka sungguh dalam keadaan parah . yalah , dokumen bertaburan , pen bersepah , laptop senget , senang cerita , terbalik kuang lah ! ( heh..faham tak ni ? )
Sementelahan itu , ketiga tiga pekerja Aben tengah syiokk tengok cerita BEN 10 ! : ALIEN SWARM .
perhh best giler wa cakap lu..men amniotrix bagai..eheks ! kantoi la mereka bertiga sedang ponteng kerja ~ isk3..teruk tak teruk ? lalu , si Aben membuat jadual : 

ABUN - dapur ofis
ABIN -  lantai
ABAN - bilik

ketiga tiga membuat tak endah akan arahan si Aben . 
Si Aben bos ni , pun mencari satu SOLUSI  . dia mendapati bahawa ketiga-tiga Abun , Abin dan Aban sangat suka makan aiskeyem , uhuk3..

lalu dia keluar dari pejabat untuk membeli empat batang aiskrim nestle crunch * dengan harapan akan tergugat la iman mereka nanti *

balik sahaja , dia memulakan projeknya : woii sedapnya aiskrim..slurrpp..sluurpp..

boss , nak juga ! nak nak !

ha boleh . dengan syarat , u alls kemas ofis ni , macam tongkang pecah tahu ?
lalu , Abin dan Abun berbisik .
"isk3..patut tak terima ni ? ni dah kira rasuah.."
"eh , kerajaan kata tak elok merasuah kan ? terima pun tak boleh kan ?"
"haah laa..tak patut ni..tak boleh terima ni.."

"K la bos ! kami tak rela makan ~ kami sanggup tak makan aiskeyem tuu ~"

haprakk nye budak ! ni kau kata rasuah ?
tak patut..


adaptasi dari kisah dalam rumah .
seorang kakak ( aku laa tuu.. ) menyuruh adik2 nya kemas rumah.
namun tak makan saman jugak !
suap aiskrim baru nak !





T UNTUK -

T UNTUK TERIMA KASIH . BOLEH ?


FULL WORDS HERE :

apabila saya meminta anda berterima kasih , bukan bermakna saya tidak ikhlas.tidak sama sekali ! bahkan , saya ingin mengajar anda erti bersyukur dan berterima kasih dalam kehidupan . analoginya sama seperti mensyukuri nikmat tuhan , bila kita menerima kurnia dariNya , sudah tentulah kita berterima kasih dgn beribadah kepadaNya . nah , apakah salah untuk diri ini memohon ucapan terima kasih ? kamu sudah salah tafsir , kamu sudah menggores hati ini , tapi tak mengapa..saya ikhlas memaafkan kamu..krna kamu sahabat saya..

YA ..BACA INI PULA :



YA , TERIMA KASIH LAH SEBAB KUTUK SAYA ,
TERIMA KASIH LAH SEBAB ANIAYA HATI SAYA .
DAN SAYA BENAR-BENAR TERGORES HATI .
SUNGGUHH... =,='


HUHH...




BLOGGER MALAYSIA HEBAT

sebelum tu , nak ucap berbanyak terima kasih kepada followers2 balqis  :) HUHU dah mencecah 900 .
900 wooo , suka2 . sebab balqis suka sangat nombor 9 ! <3

yang like blog balqis pun banyak juga ,


123 , waaa nice number  woo :) 

Alhamdulillah..dah 3 tahun jadi blogger ,
semenjak darjah 6 lagi ,
tapi aktif time form 2 . hheeh..
sekarang dah form 3 , nnti lagi beberapa hari ,
genap 3 tahun hari jadi blog site ni . treettt tett tett !
hujung tahun ni balqis akan buat kontes GA untuk blogger,
heee :D 
 tunggu abiss PMR yee..huhu ;F

THANKS BLOGGER CZ BAGI SUPPORT !

kamu semua hebat , tahu ?
makaciiihh..