Followers

Apr 30, 2011

kita ada jodoh tak ?

Adeh  , semangat betul ko ye balqis ! 2 post hah ko buat dalam 2 hari . gempak2..PMR dah la tak lame lagi ^^

ok2 , aku ade benda nak cerita ni , hehehe :D  
aku ade  seorang kwn time sekolah kecik dulu , name dye wafi . mmg ktorg rapat sangat ! sebab mungkin ktorg dak BOBA  ( bola baling ) kot ? lagi pun ktorang satu class , huhu :)

sampai naik form 1 , wafi sekolah samtssaas , macam aku jugak . tapi class ktorang dah lain :(
2 minggu je wafi skola kt samtssaas , lepas tu pindah . sedeyh siutt :( hurmm ~

orang kate dye pindah samt hishamuddin klang , kampung jawa , so aku pun percaya je laa.

22-23 april 2011 - ktorang pegi amal islami negeri at SAMBES , aku masuk debat bahasa inggeris wakil zon 1 . kt sana , hati aku memang cakap wafi ade kat situ , sebab aku ngigau psl dye at sana . hahaha , tpy aku diamkan je perkara ni , sampai aku jumpa dye . tu tekad aku :) sepanjang 2 hari kt sana , memang mata tak lari mencari , kalau2 ternampak wafi kan2..mate ni kan , asyik menjeling jer..huhuh..tak nampak lak 

majlis penutup amal islami , 23 april - ok , zon 1 kalah , tak kisah sangat pun . just sedih giler aku tak ambik hadiah , habis dipersalahkan . sbenarnye aku dah beratur dah , cume aku tak tw lak kne amik adiah kt ner , tup2 aku ngan syaiba blah ar cm tu je..tak amik adiah and tak tnyer org .. huh , bengong kan ?? ktorg beratur wktu tu sebaris ngn debat bm and bahasa arab , lps debat bi diumumkan , aku terus pergi keluar dri kawasan dewan , nak beli air , tak tengok lak penyampaian hadiah debat BA .

25 APRIL - fawwaz cakap wafi masuk debat BA , jadi best debater lakk tu ! aduh , sabar je laa . memang takde jodoh nak jmpe kot kan ?? hurm..wafi..aku rindu giler ko..byk bnda aku nak cter kt ko..huhuh..nyesal sangat ! asal ar aku tak tengok ko naik pentas aritu ?? btw , aku search google psl ko..heheh , aku tgok video korang time debat final , ko terbaik la wafi ! aku nak jdi cm ko ~ tak sangka , ko yg pendiam swktu zmn muda2 dlu , jdi pendebat terbaik selangor kan ? :) congrats kawan !




28 APRIL - Kelas 3 ibnu rusyd buat lawatan penanda aras ke SAMT HISAMUDDIN ,KAMPUNG JAWA KLANG . aku dah semangat ! paling semangat rsenye dalam dunia ni , sebab nak jumpe wafi kt sana , nak tnye kabare , and pe tips2 leyh jdik best debater , arab lak 2 ! ^__^ cube teke , agak2 aku jmpe wafi tak??


















TAKKK ! SEBAB WAFI sekolah  _______________________ ! :( 


hurm..kirim salam je la wafi ek..next year aku jumpe ko lgi..at amal islami negeri , tu tekad aku aw ~ 


p/s : tibe2 teringat mse nak g raya umah wafi tym drjh 6 , huhu ^^
                                                                         

pulau ? bukan sebarang pulau

aku sedih betul doh . budak asrama ni perangai pelik2 je , sumpah aku ckp!

ade yg suke betul nak pulau2 orang , dah la sebab tak munasabah , pelik ah . tak kesian er kat orang yang dipulau tu ?  sian gile doh aku ngan orang yg kene pulau , sebab aku pun pernah kene .

kalau nak pulau seseorang tu sebab attitude , fikir la kawan ! korang ade attitude cam nabi ker ? perfect sangat ? five stars , huh ? 

tolong la , jangan wat cmtu kt kawan2 anda , cube letakkan diri korang at situasi budak tdi . dipulau , di pinggir , 
agak2 korang cmane ? mesti sedih kan ? hidup hargai la kwan . kalau korang rase perangai kawan korang tu pelik , jelik atau ape2 sekalipun , cermin diri dulu . rase2 kawan korang yg perangai tah ape2 tu , pernah tak bertahan dengan perangai korang ? aku cakap mcam ni pun , sebab aku tahu , ramai kt luar sana wt mcamni . termasuk pelajar2 batch aku , samtssaas .

fikir2 kan lah , orang yg mengkritik mengenai kecacatan seseorang , sebenarnye telah membuka kecacatan dalam diri .manakala , orang yang cacat , namun mendiamkan diri , terlihat kesempurnaan dirinya .

sekian , renung2 kan !





p/s : aku da lame bersabar dengan mulut manusia , tak pernah diam , tak pernah berpuas hati dengan segala benda . apakah....? atau tidak cukupkah ? atau memang manusia dilahirkan dengan fitrah tidak pernah puas atas segala sesuatu ?

oh , lupe nak ckp . aku dah puas dipijak kepala dan dihina , dicaci oleh sebilangan orang .
cukuplah , i said , ENOUGH IS ENOUGH !

diamkan mulut kamu ,
andai kamu ingin berbicara yang berdosa 

hentikan tangan mu , 
andai ingin menulis sesuatu yg tidak benar

elakkan akal mu ,
dari berprasangka buruk ,  

aku dah abis sabar dengan korang ,
jangan la buat lawak yang terlalu kasar , memalukan , dan tidak benar .
tolong ar !