Followers

Dec 1, 2011

Debat 211 JAM Tanpa Henti - ( AMARAN ENTRI BYK GAMBAR )

Assalamualaikum , salam blogging , salam bersidang semuanya :)
* okay fine , masih dgn feeling nak debat *

Haaa , sape kat sini minat debat ?
tak kisahla,inggeris ke melayu ke , jawa ke , banjar ke ,
ade tak ? Yeyy , saye nampak  nadia najihanabil angkat tangan!

Okay,semalam balqis join Debat 211 tanpa henti , alaa yg untuk pecahkan Malaysia Book Of Records tu !
Fuh , penat giler lah.Harinie pun , bangun pukul 2 tengahari , nasib bangun subuh tdi.Lepastu tidur mcm tak ingat dunia.

Mana taknya , pagi sebelum debat tu tidur pukul 4 suku pagi ! bangun pulak pukul 6.45 pagi .
Bayangkan,ni nak debat nih ! boleh pulak tak cukup tidur . Terpaksa lah minum 4 cawan coffee yg pihak UiTM dah sediakan tu . Err sebenarnya tak suke sangat minuman caffein ni.Bcoz dia akn  sebabkan otak lembab.Huu ~



Sempat pulak ambil gambar depan Kolej Mawar sebelum tunggu Pakcik Van UiTM :0



Sebelum pergi ke UiTM , sempat jugak singgah Tesco Kuala Selangor.




Lepastu,dah sampai sana , kene duk kt kolej UiTM.Aku dah bayangkan mcam-macam.
"eh,kene share ngn akak2 ke "
"eyh ade cadar tak"
"kene mandi dgn akak2 U ? "
"bersih ke ?"

Haha,biasa la..bile dah merantau, macam2 la jugak difiikiran.
Buat pengetahuan semua,balqis mmg takleh tidur kalau takde cadar n sarung bantal.
Sebab sbelum tidur mmg habit gesel2 kaki dkt cadar yg sejuk.Hhaha:)
Alhamdulillah ade cadar & sarung bantal kt sana ! 

Nak sampai dari SABAK to SHAH ALAM ,
kene naik kereta ustaz hamid.Fuh macam sardin dalam tin !



                                     
nie lah antara cabaran yg kena dilaksanakan.Fuuu , debat kt tengah padang.Betul,orang gile je buat !




Okeh , on to the day.Umph,the day ! Ye,seperti semue tahu,2jam tidur utk sesuatu yg mencabar minda memang la bukan sesuatu yg bagus.Tol tak ? So,aku ni,dengan muke ber eye-bag bwh mata , terbangun sebab dengar calling yang ke berape kali,semate2 nak kejut aku. Mekasih..kalau tak tak bangun ! yeh:)




Haa baru nk gopoh-gopoh buat teks.Aku tolong deme je , sambil online Facebook.WAH WAH:)
yelah,aku jadi menteri ke tiga , nak buat ape pun kan, lepak aje lah.
nanti time lawan tinggal tulis sikit-sikit,sebab yang huraian kenelah spontan.
Itulah kelebihan debat BM.
Senang !


O-o , tak nampak erk nametag tu , meh sini tengok !



Ni time dah nak balik ,ambil gambar ramai-ramai !


Time ni la kene temu ramah dengan wartawan Kosmo dan Utusan.



Kawan-kawan ku masuk paper , yuhuu ~



Okey la,banyak pengalaman dong :) huhu :D kamera sana sini mcm org feymes je rase..
HAHA:)
O,nak tengok balqis debat ker ?
Aaa segannya :D * nyampah *
Okeh nah tengok sini , tapi bising sikit ea.Sory sory sory :(
 Amaran ! sila tinggalkan komen kalau nak kritik , heheee.







 Sekitar latihan di SAMTSSAAS .





sekian bye2 !!


20 comments:

nasran96 said...

haha... thnx for putting my name... mcm mne korg terpilih?

whitecappuccino said...

hebat Balqis masuk debat!

Balqis Azhar said...

@nasran96

erm , PPD Sabak Bernam ajak..
ehehe:)

Balqis Azhar said...

@whitecappuccino

jom la msuk ! banyak advantages dye!

Nadiah Najihah said...

Wahh, thanks sbb ltak nama saye :))
must be xciting dpt timba pnglmn cmni, kn?
btw, congrats :)

El-Janna said...

amboi.. terer nya.. kalau saya belum bukak mulut dah menggeletar:(

Balqis Azhar said...

@Nadiah Najihah

WELCOME :d
Excited gilerr !

Balqis Azhar said...

@El-Janna

must have self confidence !

Ungu Violet said...

comey2 adik2 ni suma..:)

Balqis Azhar said...

thanks kak..terutamanya saya la kann..haha

dwaty said...

akk tak reti debat... gaduh bolehla... hehehe
tapi akk suka dengar budak2 sekolah berdebat...

Balqis Azhar said...

@dwaty

aha,sy pn smnjak teror (konon2nya ) debat ni,mule nk crik psl dgn orang..hhaa

sarah mohamad said...

Good luck adik :D Semoga terus maju dalam bidang debat ini okay sygs :D

Balqis Azhar said...

@sarah mohamad tq kak :)

Lily Suhaili said...

Hehe terbaikkk lahh ! :DD

I'm KopiAis23@ FahmiJamal said...

nmpk mcm pendiam..
apabila berdebat laen pulak yg jadi...
hehehehe

budak penjara said...

ok bnyk giler gambar..huhu

ain said...

amboi, nme nabil ko ltak, nme ak ko x ltak.. haha.. kidding..~ nice post..

Balqis Azhar said...

lily : alhamdulillah
kopi : ahak , pendiam ? sbr jela..xpnh2 jdi pendiam..
penjara : mmg pn..tu yg bg amaran awal2..
ain : what ? jeles ke ? haha..

Jimczmt said...

lily : alhamdulillah kopi : ahak , pendiam ? sbr jela..xpnh2 jdi pendiam.. penjara : mmg pn..tu yg bg amaran awal2.. ain : what ? jeles ke ? haha..