Followers

Dec 16, 2011

Cinta itu buta,Politik itu membutakan.

Heard all about Siri? Want to have Siri at the palm of your hand? Well, #CelcomiPhone4s is here! Grab one now!

Pandangan politik dari kaca mata budak hingusan*fikirkan hingus aku meleleh*
Pelik aku dengan pelajar sekolah yang cerita pasal politik , * aku pun sekali , agagaga:))*


tapi sekurang-kurangnya aku takde lah keluarkan statement macam,
"benci aku dengan _____ , songlap duit rakyat."


aik,mana kau tahu _____ songlap duit rakyat ? terer betul ilmu ekonomi kau eik.Aku pun tak pernah tengok fakta dan rangkaan yang dikeluarkan secara rasmi.


alah,hakikatnya pelajar sekolah ( termasuk aku ) , yang cerita pasal politik ni sebenarnya ikut mak ayah je.
nanti dah besar , dah faham selok belok politik , perlembagaan negara dsbg yang tak sepatutnya penganggur pmr macam aku ni tahu,
akan diketahui jugak , krn environment mendewasakan pemikiran.Situasi menambah pengetahuan.


Hakikatnya,dunia politik macam tin kemek.
Bunyi je lebih,dahlah bunyi nyempreng ( i learn it from my javanese friend :P)
terkontang kanting tepi jalan pulak tu.


hakikatnya,dunia politik ibarat cari lopong kosong,cari kelemahan pihak lawan ,
tak peduli dah benda lain.


Yang si A , duk cerita pasal hudud.Oklah,itu konsep perjuangan mereka.
Yang si B , duk mengutuk hukum tu.Apalah,cetek agama betul.


yang lain , duk komen Rosmah tak pakai tudung ,
please lah , cerita sikit berlambak remaja kt luar sana yang freehair tapi islam ,
siap menyeksi lagi.Pakai tak cukup kain.Yang dah terlanjur , yang ikut laki merempit.
Pleaselah,gelilah.Haritu kitorg ade latihan debat kat Dataran Shah Alam,
berlambak lelaki & perempuan melepak pukul 1,2 pagi.Mesra-mesra,gelak-gelak.


Tegur lah yang tu dulu.
Ubahlah anak muda.
Ubahlah aku.
Ubahlah pewaris bangsa.
Baru lah attack Rosmah.Thanks for reading :O


Current status : Takboleh tidur,duk fikir pasal result seminggu lagi nak keluar.
Haizz -,-' .*entri ni tak menyebelahi mana-mana pihak.Stay open minded ok.Haha:)


Kalau nak beli Iphone Klik Sini



P/S: Aku ade gambar ni je.Takde motif pape pun k..
Ni kat Sabak Bernam.
Chaiyok sabak chaiyok!

10 comments:

Anonymous said...

parent saya BN. sy sorang tercampak ke PAS. dan saya pelajar jurusan ekonomi dan ada belajar sikit-sikit tentang perundangan Malaysia..

::anonymous is cool, isn't?::

Balqis Azhar said...

dude who are you ?
mak sy peguam.Dia B..dot2..ayah lain..
sy ??
pun xtaw..haha..:D

NiaLidia. said...

NL taklah marah datin seri rosmah tu tp rasanya kena betulkan pemimpin dulu kot baru rakyat. tp tulah, dia mungkin belum ada kesedaran. insyaallah satu hari nanti :)

btw , sy sokong kerajaan sbb sy belajar sejarah. lalalala ~

ain said...

javanese? bukan jawanese? tak kisahlah.. haha

syieda ;) said...

macam macam dah sekarang nih. huhu.
*dok kat sabak bernam eyh? :)

Balqis Azhar said...

syieda : aiy no2..gombak loh.skola je sana..heee

whitecappuccino said...

kalau masih belajar, tak payahlah libatkan diri dalam politik..belajar biar pandai pastu dah ada tauliah esok masuklah apa2 pun ..

zareliqa afiqa said...

huhu..iqa tak minat politik.hihi :)

misyamissyou said...

politik ni mcm2..yg remeh dibesarkan..yg besar dpn mate buat xnampak..dok kutuk sesame sendiri..dok fitnah sana sini..dlm sesbuah parti tu xsemua yg jahat, xsemua pun baik..xsemua p betul n xsemua pn salah..dengki sesame bangsa..ntah pe yg dpt agaknye...

Anonymous said...

apapapun, kita sebagai umat islam hendaklah bersatu menegakkan syiar Islam termasuk dalam politik, (dalam kehidupan seharian) (tak menyebelahi mana2 politik ye....)