Followers

Dec 6, 2011

Lirik Pun Berbicara

Peace be upon all of you , readers, followers & friends.
Oh lupa ! silent stalkers! ( I know youu..) :P

Apela , benda yang bisu pon boleh berkata-kata ke ? 
Haayokk , sape cakap tak boleh ? Boleh la boleh la.Macammana ?
Melalui kata-kata yg langsung tak punya pancaindera * okey poetic mod dah masuk *
Yelah cube korang tengok ni...

Black Dog Bone - Dulu Dan Sekarang



Ini lagu sedih-sedih.Waktu ditinggalkan pokwo dan mokwo yg dah komfem haram disisi Islam , 
tapi untuk kes spesel macam aku ni , lagu ni sesuai la kalau tengah ade konflik dengan seseorang yg entah bila nak sampai hujung tah.Bumi pon bulat kan , kalau musafir takkan jumpe ending dunia .______.

Joe Brooks - Holes Inside 

Tengok tajuk pon dah gerun , lubang didalam , okey.Ni maksudnya luka dalam hati . Rasa-rasa pokcik mokcik yang mempunyai masalah jantung berlubang ataupun kolestrol tutup artery/vein , selalu lah dengar lagu ni sebab sesuai sgt2  dengan keadaan.HEHE :) untuk aku , lagu ni memang ade chemistry dengan mod yg sekarang sebab kaki kene ikat . Mummy dengan abah tak bgi pergi Pavillion ikut diba tengok Ongbak Rindu.
Sesuai kankan ? Btw lagu ni sangat2 feveret sayee..

Christina Perri - A Thousand Years


Baiklah , walaupun secara teori Albert Einstein mahupun Al Khawarizmi tidak menyatakan yg manusia boleh hari2 mati , entahkan bila hidup , namun Christina mampu buat ! cayalah..bg aku pulak , seandainya aku sayang kawan-kawan aku , selamanya aku sayang . Bahkan kalau hukum karma wujud pun ( eh jgn percaya khurafat ) , masih tetap aku rasakan jodoh pertemuan itu kuat . Kuat macam abang iklan nyamuk TV3 :p

Stereo Hearts - Gym Class Heroes


Dolu2 benci betul dengan gym class heroes, nak tahu sebab ape ? sebab lagu cookie jar tu >____<
semenjak gym class heroes buat lagu stereo hearts , oo memang fall in love dengan lagu ni . Boleh la lagu ni jadi irama yg akan follow the flow of heartbeat.Kalau dup dap jantung tu 130 km/h , lagu ni ikut sekali rentak.
Macam stereo , tapi takda la frekuensi ney . Hehe :) Hayati la lirik ni , slow2.Mesti best ! Sekarang ni ade back home pulak , pun best . Huu -_____- teringat zaman minat lagu Im Coming Home . Gile betoii..

Nota-nota Cinta - Saujana


Dah asyik terhidang dengan lagu mat salleh je ,apelah salahnye kalau dengar2 sikit Nasyid kankan ?
Tenang jugak la hati.Lagu ni best sangat..Dia cuba ceritakan bahawa tinta-tinta kalam tuhan tu maha hebat ,
macam Al Quran ? Takde pun nak copy paste . Indahnya bahasa quran.Tengok bahasa blog aku ni , tak elok kan? Silap haribulan dapat anugerah perosak bahasa ibunda . Ahh no matter lah.Korang kena dengar lagu ni , supaya kita selalu ingat Allah , walaupun sedang dalam keciwa yg teramat . Macam aku sekarang.. hmm :(



Okeylah saudara saudari sekalian , ibuk ibuk bapak bapak , 
ana sedang dalam mod tak menentu ni . Sampai deactivate account Facebook. 
" Wo kau asal Balqis ? Bukan kau kaki Fb ke ? "
" Oh tu dulu , mase kejahatan belum berleluasa kt Fb "

Doakan la semoga perhubungan kami kekal selamanya..ameen:)


pssstt : korang lupe ke dengan kontes ? sedihnyaaa.. :( >>>> SINI:(


12 comments:

nuyu said...

Jangan lupa pulak lirik lagu "Sepohon kayu" ye.

:)

Balqis Azhar said...

Oh memang nak buat pun mulanya,,

Nurrul Amiera said...

kwn2 semua akn doa yg terbaek untuk kamo :)

Balqis Azhar said...

thnx..mudah-mudahan semuanya baik..

Pesona Algebra said...

Ameen, semoga berkekalan yaaa, heeeee...
umm,

Balqis Azhar said...

haha,ameen2 :)

Mia Liana said...

mudah-mudahan... amin...

Balqis Azhar said...

@Mia Lianainsyaallah :)

NHMS said...

amin.. Insyallah kekal la tuu..
untungla... :)

Mr.PinGu said...

semoga baik2 sahaja... ^_*

Balqis Azhar said...

@NHMS
woot woot,ni kes ape ni ? ni kawan la..hehe

Balqis Azhar said...

@Mr.PinGu insyaallah.hbungn kami pn dh brtmbh baik..