Followers

Dec 18, 2011

FULL TUTORIAL OF CHURPCHURP

Assalamualaikum,salam keamanan.Hehehe :)
ok sekarang tahu tak mengenai churp churp ?
churp churp ni,sebuah medium pengiklanan secara online.Kalau blog readers datang,dan berminat dgn iklan itu,
lps tu klik , kita akan dapat income.Wuuyoo~ macam senang ! memang senang pun.

Pertama . Sign up >> KLIK HERE
nak sign up memey mudah , pakai account Facebook/Twitter.
Takkan takde kot kan ?


pilih nak yang mana 1 okee :)
kemudian akan keluar beberapa pop-up,
just klik log in > allow>allow ( yea kot hehe )


buat ler ape yg patut , klik authorize tuh . Lepas tu kalau nak connect dgn twitter pon boley k..



OK , disini tolong sangat-sangat ambil perhatian.Nampak tak garisan purple tu ?
ok tu kosongkan lah bgi orang Islam.Sebab yelah,nanti keluar iklan arak , lps tu orang klik,
kan income tu dah kira haram kann ? Be aware k..
Ok dah siap semua kan ? bagus bagus.

Ok sekarang ni nak iklan pulak dalam blog.Macam ni..
mula-mula pergi ke design>add html
and then korang copy code nih ,






hmm ok , yang link iklan churp churp tuh , isi dengan yang ni :-



kemudian,LINK GAMBAR CHURP2 tu , isi dengan ni :-
kena right click , and then copy image url.Pastekan di kod tadi tuh.Ok ?


                      OK SIAP DAHH ! Kalau nak tambah lagi tambah lagi tambah ,
              pakai lah yang ini , copy paste dan buat dengan cara yg sama utk iklan lain pulak.
                                                
Haa ape tunggu lagi ? Sign up cepat ! Huhu~ Kalau tak paham boley tanya..
and then kalau nak marketkan iklan tu , pandai-pandai lah menyelit sikit dalam entri.Ataupun tweetkan/post
dalam social network. :)
Man jadda wajada , man zaro'a hasoda.Ok ? :) Kalau tak tahu,tanya yea.Nanti sesat jalan. :p

inginkan semangat 1MALAYSIA ?
entri lama ? > 22nd ni aku kahwin ?





11 comments:

::CIK LYNN:: said...

thnks for sharing...

tingn gk nk wat ni...=)

Original CikTeddy said...

thanks..mmg bgus tuto mcm ni bg yg blom tau..



ehem2 nk jak join aktviti kt blog cik..singgah la ye :)

Anys Farhana said...

thanks...tp ta menjadi la sis uat... :((

Balqis Azhar said...

anys : aik,yeke ? try again sis,try again :o

Teenager Housemaid said...

hehe..saya tak pakai churp2..:)

Shaidatul Aireen said...

saya tolong klik churp churp awak . peacee . :D

Hanif Idrus said...

thanks for info...

Original CikTeddy said...

cik teddy dtg lg^^


cik dh umukan pmenang brainstroming corner tu^_^

Original CikTeddy said...

balqis jgn la sedih ok..nnti cik susah ati..jwpn sume yg join sume bgus2 tp cik kena plih jugak stu..cik kan ltak kamu kt bloglist..nnti cik jnguk slalu..balqis pon rajin2 la jenguk cik jugak ye :)

Teenager Housemaid said...

:)

Anonymous said...

This kind of mulch s also more natural looking than other mulch choices out there
for the delicate look of flower gardens. Cypress mulch has organic compounds that are
allelopathic. Depending on the density of the mulch, one should lay two to six inches of
mulch over topsoil in the vegetable garden.

Feel free to visit my website - mulching