Followers

Dec 31, 2011

Ruginya tak mencuba !

Anda rasa anda tidak berbakat ? Anda rasa anda manusia paling tak bertuah didunia ? Ya ke ?
Anda perlulah mencuba Kacip Fatimahhh! * eh.Stop all the nonsense.

Hihi.Straight to the point :)

Sometimes i met peoples that are afraid to try something new.Well its not a problem anyway,but if we aint try new things,so are you ganna to sit under the same shell , waiting to frost , waiting for muka berkedut , then youre out of the shell full of regretness ? Oh no.That is not what things should be.

"Weh jom try demo M-16 , aku rase macam best jer tengok Sarjan tu pegang"
"alaa taknak laa..malulaaa..kalau nanti salah pegang macammana ? kalau nanti aku tertembak orang macamna?"

and i was like , eh ? Kolot gila.Its no point to be shame *ini kisah benar bro

even aku pun time demo M-16 tu depan ahli Kor Kadet lain , digelakkan.Slumberk jela asalkan i achieve the aim-which is try to feel the oh semm ness and cool ness of M-16.cewah!

Memang malu.Kalau benda tak jadi.Even aku kene gelak bila takleh kenyit mata kiri,so what ? Its our weekness.Face it.Change it.Nowadays muka pun boleh botoks,so why dont we try to change some things that easily to be change.

But hey , on top of all - UBAH PEMIKIRAN dahulu.

Please la , kalau aku takut nak mencuba..
a.aku tak pernah tahu yg aku teror tumbuk dan sepak orang sampai aku sendiri kene operate*taekwondo
b.aku tak penah tahu yg aku ada daya mencongak sampai boleh kalahkan mat cina di SJKC Lee Rubber
c.aku tak penah tahu yg aku boleh bercerita dlm bahasa inggeris.
d.aku tak pernah tahu yg aku berbakat dlm pengucapan awam
e.aku tak pernah tahu yg aku mampu membimbing sebuah kelab.
f.aku tak pernah tahu yg aku mampu bagi command dalam kawad
g.aku tak pernah tahu yg aku boleh lari2 tak ingat dunia main bola baling.

see ? betapa la rugi manusia yg tak pernah cuba utk mencuba ! cuba bayangkan situasi balqis ,
kalau la balqis tak pernah mencuba , takut , tanpa sebarang sebab munasabah ,
tak mungkin semua tu dapat dicapai.Walhal kita mampu ! Rugi tak ? Kalaulah aku di beri nikmat kelebihan & duit satu juta , aku pilih kelebihan.

because, 
dengan kelebihan seseorang itu akan bawa diri.
dengan kelebihan seseorang itu akan mengintai peluang.
dengan kelebihan seseorang itu akan menjadi center of spot.

Just a small step - can bring you 1000 miles away from where you start.

Tetapii..
kadang-kadang,dengan mencuba kita sedar kekurangan kita.

a.aku sedar aku perlukan masa utk menghafal sesuatu
b.aku sedar yg aku perlu tingkatkan stamina
c.aku sedar yg aku perlu optimis dan kreatif dlm organisasi.

ini baru sikit.Tak perlu nak dikisahkan panjang lebar ,
sebab kelebihan dan kelemahan itu melengkapi.
Akal itu akan sempurnakan semuanya , andai kita nak.
NAK.

'ala kulli hal : cuba lah selagi masih terdaya.Terima segala kekurangan seadanya.Dan jangan memperlekeh sesuatu.





Pena Wirawati <3
iklan : sini

Dec 29, 2011

2 SOALAN HIDUP MATI

Assalamualaikum.
Mak cik Jijah,Pah Bedah , Pak Mail , Uncle Justin Timberlake, Bro Justin Bieber ,
Puan Angelina Jolie, Pakcik Mahatma Ghandi & seluruh warga dunia diharapkan dapat duduk depan laptop dan mendengar luahan hati mangsa Kementerian Pelajaran Malaysia ni.

Masih aku teringat bile perjanjian MOU bersama ibu kesayangan yang menjanjik an DSLR kalau dapat 9A.
Ni semua gara2 hasutan masyarakat yg suke sangat menggantung DSLR kt leher.Papetah..dan aku pon rase cool giler buat macamtu dan nak try jugak.

Ha fine.Bersemangat tahap 3 bile  MOU berjalan dgn baik dgn mak aku.Mule la semangat sangat2 nak study & grab for 9Aces dalam PMR.Dan for sure lah aku lukis gambar DSLR and tulis D5100 bawah pembalut meja dgn cantik & kemas * harapan lebih bersemangat nak study. aagaggaga :))
Lepastu tampal dkt cermin loker jugak tulis * Balqis,strive for 9Aces ! DSLR tunggu dekat syurga!* sambil lukis DSLR  macam ShadaWentz.Kononn..haha.

Now,alhamdulillah dapat pun ape yg nak.
sekarang kene buat 2 risky decision.

1.DSLR D5100 ataupun NIKON J1 

2.SCIENCE STREAM atau ARTS STREAM 

*courtesy of google

*courtesy of google 

Buat readers Balqis yang comel lotte ni ,
agak-agak mane yang sesuai utk noob mcam balqis ?
korang pon tahu kann Balqis selalu ltk pictures yg diambil sendiri *which means i love photoG.
so mana lagi ok ?

Masalah 2.
Sains stream ke arts stream ? sebab sebenanrnye balqis ponn buntu dah besar nanti nak keje apo ?
Yelah kenelah tentukan sekarang.
Kalau nak jadik lawyer baik amik arts sebab xpayah nak pecah otak study Bio.
Kann ? 
 sekarang ni yang on the list pekerjaan yang sesuai ialah :-
1.Doctor
2.English Teacher
3.Lawyer
4.Businesswoman
45.Astronaut*haha perasann.

grr ~ tolong ,
wahai blogger yang comel.

saper tolong balqis doakan agar beliau berjaya dunia akhirat.
Oh besok nak kene pergi UMNO Sabak Bernam,
dapat duit sebab pelajar cemerlang.*Uhuk cemerlang sangat ke aku ?
Ok,byee.adios amigos :)


*rindu gile pekan sabak ala2 coboyish nie.Esok sy datangg ! tunggu ok :p

iklan comel : sini

Dec 27, 2011

Cara menegur yang betul.

Pernah tak korang merasakan bahawa kadang-kadang teguran itu membuatkan kita jadi kecil hati ?
Pernah ?
Pernah tak rase takut untuk menegur , kalau2 nanti dia tu offended(touching) ?
Pernah ?

Kalau begitu , anda patut baca entri ni ok !

Pertama , nak sangat ingatkan korang2 termasuklah si penaip ini ,
bahawasanya,when it comes to menegur berkaitan maksiat , sangat penting utk kita tegur sebab hal ini dah takboleh jage hati orang dah.Sebab ini adlh tuntutan.Dan takpayah dah nak kusut jage hati orang.
Dan hal yang berkaitan dgn maksiat ni contohnye bile dia dating ker, atau tak tutup aurat ataupun yg sewaktu dgnnya.

Namun begitu , haruslah diingatkan kpd yang menegur utk beretika sewaktu menegur sebab nanti mungkin dia tu akan terkejut dan mula merasakan keyakinan diri rendah..
Maksudnya,dalam menegur,kenelah ade masa & tempat yang sesuai.Sesuai yg mcmana tu ? Pikir2 lah.
Takkanla nak tegur depan orang ramai ? Lps tu gather ramai-ramai luahkan ketidakpuasan hati.C'mon la wei ,
fikir jap perasaan orang walaupun dia tu memang salah ataupun tak sedar.Kadang-kadang dye tu mungkin kita nampak brutal gilerww tapi hati & perasaan ? siapa taw ?

Kadang-kadang kita ni bila menegur , dan orang tu shocked & mule rasa kecil hati ,
fikirkan,kenape dia tu nak kecil hati ? kalau ape yg dtgur itu betul ?
Mesti ade masalah dgn cara menegur.

Masalah.

1.Nampak member tak tutup aurat.
#ini mudah je , mula2 tu kita tunjukla contoh kt dyorang ,
sebab dengan menunjukkan akhlak & contoh yg baik tu merupakan salah satu dakwah.
Lpstu sampaikanlah tazkirah/ceramah dalam dorm atau musolla atau sembang-sembang,
dan selitkanlah berkenaan teguran tuu.

2.Nampak member tak semayang.
#wey baik korang tegur nii,
bawak masalah 1 kawasan kalau tak tgur taw tak !
Contohla,satu dorm.Kalau allah timpe bala,
satu dorm kene.Better tegur la orang tu,face to face sebab ini bukan hal kecik molek macam gule gule dueposen.Face to face , cakap selllooo selllooo ok ! Doakn bebanyak agar dia tu solat.

3.Member kaki mengumpat/perli.
#Ni kalau dapat member kaki gini , kekadang tu terikut sekali.Lagi kalau dah satu geng tu,
mesti ikut sekali.Tappiii,itu bukan alasan utk kite terus melakukan benda yg sama , pahe dok ?
Dosa tetap dosa walau acanne sekalipun.

Biarlah kita menegur orang dengan beretika yah.Dan kalau orang menghina,ejek kite atas sbb teguran kita tu,
donno je.Sebab nanti kt kubur tu lain2 , kalau dia tu kene seksa , dan kita pun dh tegur,takdenye azab tu datang ikut kt kubur kite.Haa inilahh konsep kubur lain-lain yang sebenar.

Akhir kata ,
jangan kau celik dalam menegur tapi buta dalam beretika sewaktu menegur.
Dan menegurlah dalam menegur,dalam erti kata sebenar,
berhikmahlah dalam menegur.

jangan pula dicop cakap tak serupa bikin ,
you help people,and you help yourself to a better attitude.

gua selalu pegang katakata ni ,
BE YOURSELF, BUT A BIT BETTER.

Foot note: Sesapo yang ado masalah,bolehlerr komen dibawah ni.Akan balqis azhar bantu sebaik mungkin ! ye awakawak sekalian..:)


* entri ini tak merujuk kps sesiapa sekalipun termasuklah si penaip.
Maapkan saye seandainya ada yg terasa.Tak niat yea.Sekadar berkongsi. 

Dec 26, 2011

Pemenang Kontes Andai Aku Blogger Terkenal

Weeho ,
akhirnya setelah penat membaca bait demi bait , patah demi patah perkataan yang anggaran lebih kurang 500 patah perkataan,akhirnya berjaya jugak mencari pemenangnya.Fuuh walooaa :) 

Pemenang 1- Novel pilihan anda berharga RM 40 + badge + hadiah misteri
Pemenang yang bertuah ialah Pn. Hasnidar
Pemenang 2- Novel pilihan anda berharga RM 30 + badge + hadiah misteri
Pemenang yang bertuah ialah Zalifa
Pemenang 3- Novel pilihan anda berharga RM 20 + badge + hadiah misteri
Pemenang yang bertuah ialah Nia Lidia

Saguhati 1- Hadiah misteri + badge
Pemenangnya ialah Putri Nur Afiqah
Saguhati 2- Hadiah misteri + badge
Pemenangnya ialah Shazrizal shahmy
Saguhati 3- Hadiah misteri + badge
Pemenangnya ialah Syazwani

So korang2 yang dah menang tu , janganlah lupa pulak untuk beri alamat rumah kepada Snissa Karim yea :) Tahniah korang-korang yg dah menang ok ! Jangan lupe untuk selalu support blog balqis , soofiyah & snissa *senyum macam peragawati Air Asia*

Korang jenguklah blog mereka yang menang ni , comel tawww.

Btw , siape yang masih baik hati nak join segmen : Azam Anda 2012 bolehlah masuk.Sila klik entri INI.


Dec 24, 2011

SEGMEN : AZAM ANDA 2012


Syarat penyertaan.

First : Mestilah menjadi ahli blog ni*Follow.
Second : Like Fanpage Pena Wirawati@Balqisazhar Dot Blogspot
Third : Haruslah letak banner tak seberapa ni dalam entri awak-awak sekalian.
Fourth : Sila beritahu apakah azam anda untuk 2012.
Fifth : Tag seorang rakan blogging anda.

Mudah kan mudah kan ?
Nak join takpe,taknak pun takpe.
Entri terpilih , blognya akan dipromot untuk entri seterusnya.
Cayaalahh ! :)


Dec 23, 2011

9A :)

Get delicious Almond Chocolate cookies this Christmas from #carmenhomemade #milkadeal


alhamdulillah.Siape yg bace title entri ni , tolong sujud syukur sekarang ! hehehe :)


Baru sempat buat entri lps tidur yg sangat panjang.Sedar-sedar dah pukul 5 pagi.Amboii lamenye tidur.

Mana taknya , semalam ( hari result) ,
langsung tak tdo.Kehulu kehilir rumah macam pak jaga.Tabek ah kpd yang boleh tidur dgn lena,tahniah mabruk!

Ok,bermula lah 22 haribulan yg sangat indah.
Pukul 8 tu dah start cuak dah.Lpstu tenangkan diri , solat duha jap.Alhamdulillah..kurang neves nya.

Kemudian , agak-agak pukul 9 tu mengantuk teramat,nak makan,puasa pulak.Sabo jelaa.baring baring sambil usya jam.
Pukul 9.50 lagi la,jantung degup degap degup.Haha :) sebab nak cek via sms kann..
pegi la ambik penyapu , sapu keliling rumah.Konon ilang la tu neves.

Pukul 10.
Yaaa ! tidak2.Hantar la mesej ke 15888.Cis penat menunggu.Bile nampak mesej dari 15888 ,
terus tekup henset.dalam hati ;-
"Ya allah,nak bukak ke taknak ? cuaknyerww cuaknyerww"
ok bukak jelah.Alas,keluar ayat cenggini.
"sorry , the service is not available."
and I was like
"whatdaaaaaaaaaaaa???"

Ha ok.Benti situ je.Tkde fish kt belakang.Mencarut tu bukan amalan mulia.Haha:)
Bile naik kereta dalam 15 minit , tibe tibe dapat incoming call dari abah,

"hello ,tadi cikgu yati call.Cikgu cakap aqish dapat 9a."

alhamdulillah..waktu dalam kereta tu sujud syukur situ gak.Tapi sebab dalam kenderaan kann..sekadar buat dalam keadaan duduk lah

Bila sampai je area sabak bernam...macey macey gambar ambik.


" kau kenape ? cari pasal arr tu ? "

Muke letihlaa.Nampak tak gambar bunga bungin tu ? Tu ambik kt Simpang 5 . taw tak ,
tengah syok duk tengok pasu bunga ,
sape tah yang baik hati hon2 kt aku.Cis~
hilang saham. =,='


mangat kau haa balqis azhar ! dahla datang lambat !



ceh , gembira tahap gila la tu kan ? i am happy too tri fo fai la kawan-kawan :)
                        

agagagaga :)) gambar atas tu , xsure la sape sebenarnye yang empunya slip.
sebab tuannya pun takde la muke gembira mana compared to budak kecik yang ngade-ngade tuu..

               

Mummy & qistina.
Opp,sorry tudung macam sakai sikit.
almaklum,lame tak pakai.Haha :D


bersama rakan-rakan yang berjaya,mabruk 'alaikuma ! 


                                                pssstt , tengok kanan sekali tu ,
                                                   
                                                 
                                                alhamdulillah..syukran ya allah :)


Kalau ade budak tanya mcmni ,
" aqish,pmr kau dapat nombor berape ? "
jawab cmni ,
"kau rase kt kubur nombor giliran kebrpe?"
haha :DD

                                       
                               *video ni kawan aku buat.Namenye izzuddin sairan.*

Dec 21, 2011

JK stands for JIWA KACAU

Assalamualaikum
Hmm besok besok.
PMR result keluar,aduyai.macam nak menangis pun ada jugak.
dapatke nak gembirakan mummy dan abah ? boleh ke ?
entahlah.Aku takut nak fikir.its just round the corner.So i'll just wait for tomorrow.

Skarang rasa stomach cramp.Aih,sakit.Sebab nervous kot.entahlahh..
tuhan je tahu.Lepastu nak tidur pun terbayang-bayang,macammana lah gayanya esok eik.
menangis ke , gelak ke , diam ke ? atau gembira terloncat-loncat macam katak ?
entahlah..entah kali ke berapa entahnya..

aku tumpang gembira bile kawan aku cakap dye mimpi 3 kali dapat 9a.
tahniah..dye seorang blogger jugak.selalu la jugak aku promot blog dye.hehehe :))
ce tekaa spee..?
hmm perasaan ni bercampur baur.Macey macey rasenye.

aku fikir jap ,

nak sms ke pergi sabak ?
kalau sms , macam pathetic tahap diwa ,
kalau g sabak , result tak ok,lagi la frust menonggeng.
hmmm -,-'

Dec 20, 2011

Heart talking

Clock is ticking ,

and i am wondering ,
so long wondering,

oh dear how could i face you
though we must confront this for some day ,
even if its not today , nor tomorrow

this is an awful feeling
this pain such hurts me alot
and i am totally thinking,
if i failed today,
am i still standing tomorrow ?

to allah i cried ,
i hope i pray 
for everything turns fine
for i achieve the aim
that's what we called a desire

for some reasons,i'll say , im weak
but i try insyaallah 
to understand that everything that will,was,is , happen are god's sake
which there must be a good things behind.May,
i will accept the 
result
regardless good or in contrary

to you im on this sajdah
to you i talk 
nor monologue or dialog
because al quran will always be a conference

to you that became my shoulder
for the moment i sad , im happy ,
to ask forgiveness,to share you something
i dont need them to share
you are all i need
to you i ask , i demand

o allah , will you give me 9 A's for PMR ?




Ya allah , pernah sekali aku takabbur dgn keputusan upsr/psra ku..
ya allah kau ampuni aku..

you deserve what you desire
but if you works hard.
thank you.


nah ni kalau nak style kan IPad anda >IPAD
Kalau nak buat website atau cantikkan site > SINI

Dec 18, 2011

FULL TUTORIAL OF CHURPCHURP

Assalamualaikum,salam keamanan.Hehehe :)
ok sekarang tahu tak mengenai churp churp ?
churp churp ni,sebuah medium pengiklanan secara online.Kalau blog readers datang,dan berminat dgn iklan itu,
lps tu klik , kita akan dapat income.Wuuyoo~ macam senang ! memang senang pun.

Pertama . Sign up >> KLIK HERE
nak sign up memey mudah , pakai account Facebook/Twitter.
Takkan takde kot kan ?


pilih nak yang mana 1 okee :)
kemudian akan keluar beberapa pop-up,
just klik log in > allow>allow ( yea kot hehe )


buat ler ape yg patut , klik authorize tuh . Lepas tu kalau nak connect dgn twitter pon boley k..



OK , disini tolong sangat-sangat ambil perhatian.Nampak tak garisan purple tu ?
ok tu kosongkan lah bgi orang Islam.Sebab yelah,nanti keluar iklan arak , lps tu orang klik,
kan income tu dah kira haram kann ? Be aware k..
Ok dah siap semua kan ? bagus bagus.

Ok sekarang ni nak iklan pulak dalam blog.Macam ni..
mula-mula pergi ke design>add html
and then korang copy code nih ,






hmm ok , yang link iklan churp churp tuh , isi dengan yang ni :-



kemudian,LINK GAMBAR CHURP2 tu , isi dengan ni :-
kena right click , and then copy image url.Pastekan di kod tadi tuh.Ok ?


                      OK SIAP DAHH ! Kalau nak tambah lagi tambah lagi tambah ,
              pakai lah yang ini , copy paste dan buat dengan cara yg sama utk iklan lain pulak.
                                                
Haa ape tunggu lagi ? Sign up cepat ! Huhu~ Kalau tak paham boley tanya..
and then kalau nak marketkan iklan tu , pandai-pandai lah menyelit sikit dalam entri.Ataupun tweetkan/post
dalam social network. :)
Man jadda wajada , man zaro'a hasoda.Ok ? :) Kalau tak tahu,tanya yea.Nanti sesat jalan. :p

inginkan semangat 1MALAYSIA ?
entri lama ? > 22nd ni aku kahwin ?





22nd ni aku kahwin

fuh terkejut kau orang bace title entri nih.
Yelah,manade tipu.Betul ni betul..

awal 2011 kami bertunang.Alhamdulillah..berjaya mengenali hati budi masing-masing.
tapi mula bercinta mase 2009 dulu,
memang fall in love lah :O 
uuu ~ kalau boleh nak berkepit habis-habisan,
sebelum tidur , bangun pagi , nak tengok tv,
mesti ingat je kat dye..
rindu lah rindu.

tapii..
kami mula menikah masa 4 hari bulan oktober haritu.Sangat indah.Mula tu gemuruh teramat.Entahhlah..
kenapa..mungkin bakal berubah status kot.Sayang dye sangat ! ceewah xD

hmm 22nd ni kami ade buat majlis persandingan,biasa-biasa jeh.Tak mewah pun.

thing is , husband balqis azhar ,

PMR EXAMINATIONS !

Sory guys , ni tak tipu.Sape suruh tak bace sampai habis ! haha xD 

Lov ya all , blog readers =)

nak kaya ? klik SINUN.
nak tengok-tengok kereta hebat, SINAN



Kalau korang nak tahu , memang lah aku ni kaki menangis.Waktu nak periksa tu , pepagi call mummy dengan abah tak angkat.Yuih sedih giler.Lepas tu menangis mase pinjam fon cikgu yatimah :(


entah feeling peperiksaan kot.Aku memang , time upsr pun macamtu.Nak exam BM ni , boleh pulak menangis.Mungkin sebab teringatkan parents kan,teringatkan pengorbanan , wang , masa dsbg yg diperuntukkan supaya anaknya berjaya.Thanks mummy abah :) Best part nya bila time pengetua bagi kata-kata semangat dalam dewan sebelum exam pun nangis.Huu sebab dapat bau dewan kot.Agaggaga :))


mase sebelum pmr , keluar g outing.Dekat BNO je pun hahah.Konon lah kalau jumpa mak bapak boleh bg semangat gambatte-gambatte dkt aku.Bila mummy dgn abah keluar je dari pagar sekolah lps hantar aku semula,sok sek sok sek menangis masuk kelas teacher nora.Ponteng kihkihkih.Masuk lambat sikit.Yeah.Menangis lagi tuh.Pepagi sebelum paper kitorang ade solat hajat , kalau boleh time sujud terakhir tu xmau bangun dah sebab segan duk sedan sedan.huuu~


ya allah berikan daku kejayaan dalam pmr , 9a please ! :]
dah jangan jadi ciwek , kene kuat.hmm.


Ramai tanya aku pasal churp churp tuh ,
kalau nak tahu nanti aku buat post.Kalau nak belajar sendiri boleh,
sign up HERE & then bolehlah mula memetik duit sambil berblogging. :)


entri lama ? > benda menakutkan ketika blogwalking

Dec 17, 2011

Benda Menakutkan Ketika Blogwalking

Mission Impossible becomes possible when I go undercover. Go undercover on a secret online mission! #MI4


assalamualaikum,ello ello bloggers semua.
entah sejak dua menjak ni susah bebeno nak tidur.Lepastu dah tidur , mimpi pelik-pelik pulak tuh.Agaknya,nilah sindrom PMR.
agagagaga:)) 5 days to go dude.Future will be written here.Oh no oh no =,='

apekah benda yang menakutkan gegile sewaktu berblogwalking ?
Mestilah semua ade benda yang menakutkan tersendiri kan..takpe-takpe,let me share something for you guys.*senyum sengih-sengih macam kambing meragut rumput*

PERTAMA

LAGU

KEDUA

TAK ADA SHOUTBOX

KETIGA

TEMPLATE JENIS TEKAN-TEKAN

KEEMPAT

BUTTON FOLLOW TAK ADE.

KELIMA

LAMA NAK LOADING

KEENAM

ADE GAMBAR KEKASIH

KETUJUH

ADE BENDA IKUT PADA CURSOR.


KELAPAN


BUKAN POP-UP COMMENTS


sorry short entri . Ade sesiapa nak tambah ? Tolong komen :)

p/s : aku mmg tak berape nk suka la kalau orang buat entri psl makwe-pakwe nih.
i geli i geli.
tak takut dosa ke ? =,='
lagi letak gambar di sidebar.
tpi tu hak orang kann..blog pun nama mereka.
kubur pun lain-lain.
tapi sebab kubur lain-lain lah nk bgtaw ni,
kalau kubur share-share,bolehlah ye aku tolog jawabkan kt mungkar nakir.
tak tak,kat sini bukan nak banned org yang buat gitu..tapi kebanyakan yg buat tu sebaya aku jehh..i just didnt see any benefit of having a special relationship during teenage life.
setuju tak setuju ?

thanks for reading y'all =)
nak tengok movie yang terbaikkk latest ? Sinun sinun :)

japp!oh kejap.Ade pesanan daripada Cik Kiki,blogger comel kiterw :P



hahaha x) Keabadian aku pada blog terserlah sewaktu aku dapat file untuk kelas elit.
acececeh..jangan salah faham.Aku bukan pandai mane pun.Biaso jeh.Tapii,kisah pmr bakal ku tamatkan..


semua penat bile aku promot blog.
agagagaga:)


 semua boleh straight a's , semua bolehhhhhh!
* jerit macam PM *


psst : nak kaye ? nak klik HERE
*nanti aku akan update mengenai tips berblogging*
haa jangan lupe bce taw2 :P