Followers

Nov 25, 2011

Apakah Perasaan ketika ambil RESULT ?

"Would you like me to give you a formula for success?It's quite simple,really.Double your rate of failure.You are thinking of failure as the enemy of success.But it isnt at all.You can be discouraged by failure or you can learn from it.So go ahead and make mistakes.Make all you can.Because remember that is where you will find success."-Thomas J. Watson


Assalamualaikum , hi everyone ! readers , followers , silent stalkers..:)

Tahun nie aku jadik PMR CANDIDATES.korang korang ? cuok tak ?
ada yg SMA , SPM , STAM , STPM , universiti pun ade jugak.
Jadi , apekah perasaan anda slps menjawab exam ?
ape pulak feeling nak tunggu results ? 
Mestilah takut dan pelbagai lagi kan ? Mcam tu lah feeling aku sekarang.
Pmr tu , 9 subjek tu..fuiyyoo :D HAHAHA :))

Papepun , doa aku sbg. seorg Islam kpd rakan-rakan yg sdg membaca entry ini ,
ialah ,

semoga anda mendapat apa yg anda mahukan bersesuaian dgn usaha & doa & ikhtiar.
Tawakal pulak la lepas nie.
ingat formula aku : DUIT 
DOA USAHA IKHTIAR TAWAKAL

Nov 24, 2011

Peri Berbahasa : Sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya tersepit dipintu jua.

Assalamualaikum everyone , and hi readers,followers,silent stalkers.
Wah,harini semue nampak happy ! Kecuali Balqis.
Why ? Becauseeeee...........,

*sedap taw,sakitt!best sgt jariku yg comel molek ni tersepit*


*menahan kesakitan,mengerang dalam jiwa*



Haa,gelak gelak.Gelak lerr puas-puas.Sedap kan ? Erghh,sedap betoiii..
Rase berdenyut-denyut macam jantung mengepam darah 200 km/h :D
Takpo la oii,ado la ni dose.
Tuhan nak kafarah.Huhu..Just think positive.
ade sesiape pernah terkepit tak mcm sy ?
boleh la bagi tips nak hilangkan lebam.
OK !?
__________________________________________
Lpastu,nak tunjuk ah siket gmbar di Terengganu.
_____________________________________________

Meh usyyaa ! 


*sekitar hotel*


*penulis yang tak seberape nak comel*


* hujan renyai2,toksah ler komen pic ni tak cantik.Aku memang tak gheti nak photography * 


*bungkus oii..banjir2*




*ingatkan kt SAMTSSAAS  aje ade milo tabur , rupenye di Terengganu ade jugakk!*


Lepas dapat taw yang area terengganu dah ditenggelami banjir ,
kitorang terus balik KL.
alhamdulillah,selamat pun sampai !






Nov 18, 2011

Patut ke Pelajar mempunyai blog ?

“Don’t focus on having a great blog. Focus on producing a blog that’s great for your readers.” – Brian Clark




Watch this video first :)

Alhamdulillah,for all things that Allah as bestowed upon me .
Family , friends , life , food , and etc .

Okay , now we ganna talk about students and blog. 
wajar ke wajar ke wajar ke ?
Well it depends actually . But we couldnt deny that students have their own rights on publishing their thoughts , ideas , opinion , creativity and etc.As a matter of facts , they actually talk about everything in common around the world . Example : Balqis Azhar , yeah ! :D

Ok , cuba korang tengok , blog ini sebenanrnya tempat yang paling best bagi nak cerita idea pasal negara, sekolah , kelemahan pendidikan dsbg.
Kalau kami pelajar ni bersuara sekalipun , ade ke yang nak dengar ?
haaa , itu kene pikir2 kan lah kot ! 

Students may also increased their vocab , writing and bla..bla..
grammar and etc.
For me ,i really love to read my friends's blog ,
because it mix up with my mind thoughts.
Rather than adults , they actually have a contrary thought actually with the teens.
Senang cerita , otak tak kamching la dherr.
Pape pun , Blog is the best place to tell what's on your mind.
Instead of Facebook.
Facebook boleh buat gaduh..betul tak ? 
at least kalau blog , orang boleh hormat.sebab tu memang hak kita kann ? 
anyways , it all depends on ourselves.Okay ?

pena wirawati , meletakkan pen .

Nov 7, 2011

Kalau selalu mimpi seseorang,apa maknanya ?

“Blogs are whatever we make them. Defining ‘blog’ is a fool’s errand.” – Michael Conniff

Assalamualaikum,peace be upon you all ! readers,followers and silent stalkers.Hi everyone =)

Sekarang Balqis sedang keliru , kalau asyik mimpi seseorang tu ape maknanya ?
tak kisahla,lelaki ke perempuan , ataupun org yg disayangi.

what it all mean?
belakangan ni asyik mimpi orang yg sama je ,3 kali pulak tu !  padahal dah ambil wudhu sbelum tidur , dah bace ape2 yang patut , tapi mimpi tu datang jugak.
Aaaa,jodoh ke maknanya ? HAHAHA merepek betul =]

Tapi kan kan , orang yg Balqis mimpi tu antara yg disayangi.

eish.apekah semua ini ! ceceh.tadi ade google sikit , ehm.Hasilnye mengecewakan.Tak jumpe jawapan pon @_@

How sad..anybody,please help me ? 



Nov 6, 2011

Its A Mess Week Ever

Assalamualaikum , peace be upon you =)
Alhamdulillah ,i ve some pretty time to be fill with updating blog.
Yea yea , last night ive updated a post ,
for some unpleased reason , i already deleted the post.I draft it actually.
Aaa , let it be , let it be.I just dont want to remember anymore.

For today , its Eid Al-Adha.Congratulations to all Moslims ! May after this , we tend to sacrifice in every single aspects connected with Islam.Maybe the way we sacrifice our time for studying , the how we perform solah , is it at the middle of the time,or early after the adzan.It is a sacrification that we must do , instead of going to perform Hajj.

Ive some problems to be solved,its about the Jamuan Polis.Ive already in a stress , I slept late lastnight.About 4 O'clock in the morning.Downloading videos,making some cards,converting videos , making tentative , making a speech,and lots more.4 o'clock is a very early for me to sleep as I must complete all the task before tomorrow morning.Thinking of tomorrow is Eid, so I sleep.

Well,I woke up about 6.45 in the morning.What's on earth they didnt wake me up ! After performing solah , I
pray , may all my work will run easily,Insyaallah.

After the Eid Prayer , the Imam speeched about Sacrification.What shocked me is I slept after the solah until the end of the speech.weeww ~ 

Thing is , im too tired,and I need a rest.
after all , ive felt like,im doing the task all alone ! 
pssstt , ive an eyebag.uwaaaaaaaaa =( 

Nov 2, 2011

CONTEST-ANDAI AKU BLOGGER TERKENAL


Kawan-kawan dah nampak kan ap itu?
Dengan ini Balqis nak umumkan dengan bangganya Balqis nak buat contest
Tapi bukan Balqis seorang aja :)
Balqis bekerjasama bersama
Ok, tahu tak contest ni contest apa?
Lihat syarat dan penyertaannya:


1-WAJIB follow blog berikut :
#ain-soofiyah.blogspot.com
#balqisazhar.blogspot.com
#snissakarim.blogspot.com
2-Buat post berkenaan ANDAI AKU BLOGGER TERKENAL
3-Masukkan banner dalam blog anda
4-Letakkan link kami bertiga dalam post tersebut
5-Tag 3 orang kawan , jangan lupa inform mereka !
6-Isi form anda DISINI
7-Tarikh tutup penyertaan 10 DESEMBER 2011

Hadiah yang ditawarkan :)


Pemenang 1- Novel pilihan anda berharga RM 40 + badge + hadiah misteri
Pemenang 2- Novel pilihan anda berharga RM 30 + badge + hadiah misteri
Pemenang 3- Novel pilihan anda berharga RM 20 + badge + hadiah misteri
Saguhati 1- Hadiah misteri + badge
Saguhati 2- Hadiah misteri + badge
Saguhati 3- Hadiah misteri + badge

Ok, rasenyer itu sahaja..
kami harap mendapat respons yang baik..
#dah belum isi borang ? haaa..klik SINI

Nov 1, 2011

Pencarian - Follower Ke 1000 :)

Alhamdulillah,
secara mengejut , follower balqis bertambah dengan mendadak yang teramat.
oleh itu , balqis telah mengadakan sebuah quest bagi mencari follower yang bertuah ,
hehe :)
jangan marah follower yang lame2 tu .Korang pun ada adiah jugak.
tapi hujung tahun ni la yer.takde duit dah ni.haha xD 


Pemenang bakal membawa wang tidak tunai 
berjumlah RM 10 topup :)
follower yang ke 1000 perlulah meng email kan kepada balqis
nama penuh ,
dan nombor telefon untuk di tambah nilai .
emelkan kepada:
ariesgirl_aqish96@yahoo.com 

sekian ,
majulah blog untuk Malaysia !