Followers

Dec 26, 2010

orang yang celik lebih buta dari si buta

orang yang celik lebih buta dari si rabun ? ape yang balqis merepek ni ? tak nak cakap banyak2 tapi kita baca sampai habes ye !


kesian kan orang yang buta ? pernah terfikir tak macam mana manusia sebegini mampu menjalani kehidupan,
mempunyai keluarga , dan berjalan ?
ye lah , kan orang buta ni tak nampak ape-ape . So , macam mana kalau nak jalan ataupun drive naik kereta ? kalau motosikal , memang haprak lah kan.
Orang yang buta ni memerlukan tongkat sebagai sokongan . Bila dia dengar bunyi akibat reflect sound dri pukulan tongkat tu , dia akan dapat mengenal pasti samada ada benda atau tak di depan . 

*  susah kan ? *
- sabar , baca sampai habis ! -

pd pagi christmas eve , lebih kurang 9.47 macam tu ,
kereta aku berhenti sebab traffic light merah .
"okay , merah .so kena berhenti la kan ? "
lepastu , aku trnampak sorang pakcik buta ni nak melintas .
mungkin dia dengar bunyi titt2 from traffic light kot , dia pun terus melintas.
dengan meraba-raba , tiba-tiba dia terlanggar kereta proton waja yg berade di line first .Okay , kasihan sungguh ! 

lepastu kereta ktorang pulak di line second .Dalam hati , mesti pakcik nie terlanggar kereta aku punya ! tiba-tiba ,
"tikk..tikk "
waduh ! memang betul-betul kena .
masyaaallah memang kesian tahap gaban la.
nak tolong , susah . sebab takut lampu hijau .
kemudian , pak cik tu jalan lagi .across the third line .
terlanggar lagi ! kereta apetah . ya allah , 
ayah aku dah bukak cermin dah .
menjerit kat makcik alam flora yg tengah sapu tepi jalan ,
and sorang cina yg sdg lalu lalang kt situ .
"makcik ! tolong dia tuu ! bimbit dia sampai tepi jalan! "

tengok ! orang yg buta ni pun taktaw yg dia bawak tulang anjing :)

weh , sampai begitu sekali kan ?
tapi sayang , takda sorang pun respon .
ni kah masyarakat malaysia yang belajar SIVIK kat sekolah ,
tapi tak amalkan ?


p/s :mereka yang membaca entri ini merupakan orang yang celik bukan ?


Dec 24, 2010

suicide jugak kang !



lately memang bored gile tahap boleh ubah jadi monyet  dah.*sambil mengurut-urut dahi yg jendul ni* aiseyh , agak-agak evolusi tu betul2 ker terjadi kt aku ? hahaha.I DONT CARE . but , i am boringgg ! diulangi , boring  ! dan di rumah yg tercinta ni , asyik mengadap laptop je . and i really really afraid , if someday kena pakai spek ala2 budak skema tuu kan2.




comel jugak sebenanye bila dh pakai ala2 skem ni kan.


but what should i say , i am bored and i dont know what to do !

firstly , bila dah boring , fikir nak study . yeah i mean STUDY !
tapi  bila fikir balik , 
"belum blogwalking lagi nie , comment kat facebook tak reply lagi ni ,"
uwaaa ! bila la nak stop online-ing nie ?


psstt , stop2  balqis azhar . i said , STOPP !

secondly , bila dah bored , rase macam nak makan semua benda jer .
nak makan cadbury blackforest , nak bau kek secret recipe keju punye ,
nak makan MCD , nak dengar lagu . nak mesej . 

but , what do i get ? NOTHING -______-
so i guess , i should stop dreaming and take the frozen food from the fridge and cook .ado laa .muak la makan macam ni tiap hari . agak2 bila laa nak makan nasi minyak waktu pagi erk ? * SOUND SILLY , lol *

so rasanya , balqis azhar kena ambik buku and then hempap2 kat kepala .Boleh la dapat mod nak study .takpun ambik buku sejarah and boil about 100 degrees lepastu minum .boleh jadi pandai kan2 ? * wink wink sambil geleng-geleng*


weh , i'd tried this ! but why ? why my brain still doesnt same like EINSTEIN ??


ONE WORD FOR THIS : GEDIK LAH !


ehem2 , PMR 2011 okay ! -___________-



.:tiba-tiba ku merindui rakan2 samtssaas ku * adui , apsal lagu britney spears jadi background cerita sedih aku nie *


Dec 23, 2010

jgn tkut2 kn org ye

assalamualaikum ,
aku tulis entri kali ni dgn penuh ketulusan hati dan kasih syg (cehh2 ahh.. ;P)
teringat pulak kan , mse form 1 dulu , suka sgt dok menyakat orang pukul 2-3 pagi .
hahaha . tapi , orang sllu xbagi dok nyakat2 kt asrama nie beb . coz takut kita yg terkena balik ,
kan daa susah !

 "ehh balqis azhar , jahatnya kau !" stop that mind thinking okay :)

tepat 2.30 pagi

bahan2 :bedak sejuk , ambipure , febreeze , bedak talkum plus air , cadar kaler putih , torchlight

wahh ! smart la beb wa cakap luu..keh3
suke gile kacau dormmate aku sorang nyh.ha3 :DD . waktu tuu aku bukan sorang .soo , berani ar gk an..
ktorng dh rncang dah posisi ktorang , ( ade dok bawah katil , tepi katil , sebelah katil , depan katil )
aku pulak dok bawah katil , soo ngade2 lar ketuk2 bawah katil.ahaksss..menyumpahh seranah kawan aku tuu..hehehehe..sian ko yer..lepastuu sembur pulak febreeze ( konon nak bg bau ala2 pontianak , wakakaka)


"wehh , karang datang betul2 kangg "isyy diam2..jgn sebut balqis !

at last , plan xjadik !! coz mse ktorg jadi hantu tuh , dormmate ak tu da taw yg ktorang nyakat dia . ADUHH , very very daymmm..rosak pelan weh !
tapi  btul kate orang , nanti kita lak yang kene nyakat ngn benda 2..
aku dah kene dah wee..cuak2..


"serves you right balqis ! padan muke , lukenabebb ! huuuu "

nak taw aku kene ape ?
kene kunci dalam dorm sebab tdoe and xbangun( eventhough telah dikjutkan oleh dormmate bbrpe *ribu* kali ? ) . OUCH ! I DONT CARE . Yg peliknyer , takde sorang pon nampak aku , and yg plik lgi 1 , aku trtdoe kat hujunggg dorm ! sedangkn katil ak kt dpan pintu dorm jer..* please , misteri belum dirungkai lagi ,
kenape aku telah dikunci dari luar ? and , sape yg kunci tuu ?*


*hahahaha evil laugh for me . *
tuu la , padan muka giler2 kat kau , lepastuu ketuk2 pintu dri dalam .
naseb baik ade warden dengan mak gad nab yg aku sayang .


"eh2 ! once again ? sayang mak gad nab ? adehh..i would rather tak makan nasi sebulan , wakakaka"


-   kawan saya !! -



moral : jangan biarkn hdup anda dslbungi misteriii...

Dec 21, 2010

OH , AZAM 2011 !

Setiap manusia yg mempunyai nyawa  , pastinya akan mempunyai azam setiap kali bermulanya tahun baru . kan kan ?begitulah jua dengan balqis . balqis ade macam2 azam dan wishlist ..but tak tahu la dapat capai ke tak . hehehe :DD

ANTARA AZAM 2011 :


1 ) SELALU BERPUASA SUNAT DI ASRAMA
2 ) RAJIN2 STUDY .TAKBOLEH TIDUR DALAM KELAS (!)
3 ) JANGAN SLLU MEMBUTA JE KT DORM .
4 ) STUDY WAKTU SIANG .KLAW STUDY MALAM ,MCM2 BENDA JDI TEMAN . :)
5 ) SOLAT DI AWAL WAKTU SCRA ISTIQAMAH*berterusan*
6 ) NO MORE GAMES OR CHIT CHAT NGAN DAK2 DORM PD MSE2 LAPANG
7 ) KURANGKAN MELANTAK DI ASRAMA (!)
8 ) BERBUAT BAIK DGN RAKAN2 DAN MENJAGA HUBUNGAN SSME MANUSIA 
    *hablumminallah ,hablumminanas*
9 ) NEVER BE LATE FOR EVERYTHING
10 ) AKTIF KOKORIKULUM DAN KUMPUL SIJIL ( nanty form 4 nak pindah kalau result okay!)
(psssstt ,wahh banyaknye azam 2011 .hhehe..balqis boleh buat !)

nie pulak wishlist 2011 . nie aku xnak demand sangat wei..he3...

WISHLIST

1 ) EVERY EXAM KENE 8 A OR 7 A
2 ) PEPERIKSAAN TRIAL PMR TARGET 7A ( lbih punn xpe .9 A terus lgi bagus ! )
3 ) ADE MP3 SENDIRI *for my study uses*
4 ) NAK JADI SEBAHAGIAN DRI PELAJAR ELIT * pemilihan akn brlangsung pd awal 2011 , doakan aku,insya-allah balqis tercalon*
5 ) I WANT KAMUS BESTA *for my study uses*
6 ) 9 A IN PMR !!
7 ) FOLLOWER MENCECAH 500 orang.

p/s : kalau ade blogger yg sudi nak penuhi wishlist aku , aku terime dengan hati yg terbuka erk . okay , number account balqis..hahaha.joking jer..


(sempat masukkan gambar rkn2 yg jarinye menunjukkan 9 A !)


Dec 19, 2010

"pakai tudung , kenapa ???? "

assalamualaikum ,
kisah ni balqis copy dri teman blogger sendiri .
hopefully dia xkesah la ek .
ni post balqis yg ke 100 .
soo , balqis nak wat post yg menarik , lain dri yg lain ;)
bace la erk , kalau tak larat bace yg panjang2 , baca yg balqis underline tuu pon takpe .


(sambil berkempen .kempen iniwootlah!)

Sudah hampir setahun aku memakai tudung.
Dan selama setahun juga soalan dan kata-kata ini diajukan padaku:

"Wah, dah bertudung! Kenapa kau bertudung?"

"Apa mimpi kau bertudung?"



"Baguslah kau dah insaf, macam poyo!"

"Macam baik sangat pakai tudung."

"Aku rasa kau lagi cantik tak bertudung."
"Bertudung bukan untuk orang kampung je ke?"



Macam-macam kerenah telah ku jumpa, tapi paling best sekali yang berkata begini pada ku,

"Baru MASUK ISLAM ke kak?"

Dan kenapa aku memilih untuk bertudung? Biar aku kongsikan bersama mengapa aku bertudung.



Peristiwa Pertama

Hampir setahun lalu, aku duduk berhampiran tingkap memandang ke luar.

Aku melihat burung-burung yang berterbangan dan awan yang biru di kaki langit.
Tiba-tiba hatiku berdetik, kalau suatu hari nanti jika aku ditimpa masalah macam mana ye?
Adakah kawan-kawanku akan bersama denganku? Atau mereka akan menjauhkan diri?
Hampir sejam aku memikirkan jawapannya.
Dan dengan itu, hatiku berdetik, apabila aku dilanda masalah, kawan-kawanku mungkin lari, tetapi Allah sentiasa bersamaku.
Dia sentiasa bersama hamba-hambanya.



"..cukuplah Allah menjadi penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik pelindung, maka mereka kembali dengan nikmat dan kurnia (yang besar) daripada Allah, mereka tidak mendapat bencana apa-apa, mereka mengikuti keredhaan Allah. Dan Allah mempunyai kurnia yang besar." - Surah Ali -Imran:173-174



Peristiwa Kedua

Aku membaca sebuah berita kematian. Seorang pemuda yang lebih muda daripadaku meninggal dunia (sebab kematian tidak diingati).

Hatiku berdetik, bagaimana aku kelak di dalam kubur.
Pasti aku diazab dengan azab yang paling pedih. Kerana amalanku tidak sebagus mana.



Peristiwa Ketiga

Aku melihat berita di televisyen. Kisah seorang remaja wanita yang rosak akhlaknya.

Aku melihat ibu bapa remaja tersebut menangis semahu-mahunya megenang perilaku anaknya. Aku menjadi sebak.
Lantas terdetik di hatiku, bagaimana anakku kelak, akan beginikah sikapnya nanti?
Rentetan-rentetan ini yang membuka hatiku untuk bertudung. Agar aku mendapat keredhaan Allah SWT.



Apabila aku bertudung aku merasa ketenangan. Ketenangan yang ku cari selama ini.

Diriku tidak sempurna mana kerana aku insan biasa yang punya kelemahan dan kekurangan. Aku masih memperbaiki kelemahan diri.

Dekatkanlah diri dengan Penciptamu, kerana di situ ketenanganmu.
Peganglah pada tali yang satu; tali agamamu kerana tali agamamu tidak akan putus dan ia akan membantumu.
Jadi selepas ini, aku berharap tidak akan ada lagi yang bertanya mengapa aku bertudung.
Sebaliknya, ucapkanlah Alhamdullilah apabila melihat perubahanku.



*Biodata Penulis

Adibah Amalina adalah seorang pelajar di Universiti Teknikal Malaysia (UTEM), Melaka. Kita doakan Adibah terus istiqamah dan mengajak sahabat lain untuk berubah sepertinya. Tahniah!

Dec 18, 2010

daily routine at asrama 2011

saje je aku ngade2 nak post nyh..nak tensionkan diri sblom btul2 tension ;)
kene biasekan dlu untuk tensionkn diri neyh..
errr..xfaham ek ? sorry ayat mcm xbetul sket..hehe.

THIS IS MY DAILY ROUTINE @ ASPUTRI SAMTSSAAS .

5.45-6.15 = MANDI ,BASOH BAJU..
6.15-6.35 = SOLAT SUBUH (JEMAAH) , BCE MA'THURAT /QURAN..
6.35-6.50 =TDOE KEJAP..AMBIL ANGIN~~LALALA~~
6.50-7.00=SIAP2,BERTUGAS/TEGANG CADAR,SIMPAN BAJU SANGKUT2 DLM LOKER
7.00-7.15 =DEWAN MAKAN..YUMMYY !
7.15-2.20 = PEGI SKOLA.TUNTUT ILMU -______-
2.20-3.00 =SOLAT ZOHOR JEMAAH
3.00-3.15=LUNCH AT DEWAN MAKAN !
3.15-3.30 = BALIK DORM..TDOE KEJAP..
3.30-4.30 =PREP *
4.30-5.15=MANDI AND BSUH BAJU
5.15 - 6.15 =SOLAT/WAT HAL SENDIRI ( usually aku kemas loker and lipat baju and susunjadual)
6.15-6.35=DINNER AT DM !
6.35 - 7.00 =BCE QURAN AND READY MUSOLLA
7.00-8.50 =SOLAT JEMAAH/TAZKIRAH 
8.50-9.00 =READY TO PREP
9.00-10.30 =PREP
10.30-10.40=SUPPER AT DM !
10.40-11.00=ANGKAT BAJU BAWAK BALIK DORM AND WASHING*
11.00-11.30=SOLAT TAUBAT/BACE SURAH YG PTUT B4 SLEEP
11.30-12.00=AKU TAK TDOE LGI WLWPUN DA TUTUP LAMPU .ERR..STUDY KOT :)
12.00-5.45 =zzzZZZzzzz...

p/s : DM stands for DEWAN MAKAN
      : WASHING tuu mksudnye basuh muka , gosok gigi , ambik wudhu'
      :SUPPER tuu makan ringan di malam hari :)

bukan nak kate pe..tapy jadual memang padat . haha..sampai ak sllu tdoe dlam klas..
tpy cikgu sllu ckp , " tidur la balqis..kamu kn budak pndai "..erm , no komen beb. haha


>>>>>next year aku PMR..so dah xboleyh online da..fyi , setiap 2 minggu skli aku akn balik asrama.
i dont know  but asrama xde entertainment . onlining is my only entertainment and my passion okey..
so tahun dpn aku tkut asyik stress je and tkleyh nk fokus..
c'mon beb , takkan balik rumah xsampai 36 jam  kene study gak ? hurm..no comment anyway , what best for me , is the best for my family .think so..yeah..

CHAIIYOOKK BALQIS ,9 A IN YOUR HAND !

Dec 16, 2010

"kenape nak blogger ? tulis je la diary.."

uwaa..antara dialog yg memang popular pnh aku dengar.orang yg mcmnyh memang xtaw nikmat blogging..kan kan ? heee =)

kejap2 , korang taw ke kenape korang sendiri blogging ? aiyakk ! tak thu ? meh cni den listkan..


1- KUMPUL DUIT , UNTUK BAYAR BALEK PTPTN ( yg nie budak2 U je..yg skola lgi xyah nk ngde2) 
2-SAJE..TULIS DIARY LETIHLAH..KALAW BLOGGING TYPE2 JE..KN SNG !(perempuan la nyh..isy2..)
3-NAK BELAJAR TENTANG IT..XNAK MEMBUTA TULI
4-ISI MASE LAPANG . ( banyakla..tu haa..keje umah byk lgi nak wat ,,haha)
5-KUMPUL DUIT NAK BELANJE KT ASRAMA ^^ ( salah nyh..kumpul beli buku latihan..)
6-WA TAKDE DUIT NK KHWIN..SO WA UPDATE BLOG SLLU.DAN SUH ORG KLIK NUFF .
(haha..alasan paling best )
7-_________________________________

hahaha , betul x betul nyh ?? hehe..
aku sendiri , aku nak isi mase lapang , hilangkan tension , cari kawan2 blogger yg kreatif .


p/s : kenape aku kosongkan nombor 7 ? sebab korang isi la reason korang sendiri..
        manusia hati lain2..kan kan ??



* kalaw la earning aku banyak nie..takpayah susah2 hdup weii ,,*
-berangan jela kau balqis .. isi borang nuffnang pon xpas lagi..xcukup umor..haaha-




.: tibe2 rase sedihh mengenangkan 2011 tak boley online dah..PMR kan..
   tataw la cmner keadaannye..doakan2 la yerk balqis 9a..ameen =)

Dec 12, 2010

tips berblogging cara sempoii..




ASSALAMUALAIKUM..
BERTEMU KITA LAGI DALAM RANCANGAAAANNNN...BLOGSPOT ! HIHIHIHI ;)
jap , blurr kejap . ohh yea ,harini nak cter pasal tips - tips nak berblogging . huaaa ><
korang semua taw tak blog tu ape ? hah..kalau tataw , wat2 taw jela yer .
aku malas nak cter . hahaha.


antara tips-tips nye ;


1-mestilah mempunyai title yang menarik perhatian pembaca .
  contohnye lah kan ,
''dan bila aku..." , " dup dap dup dap , aku ter..." , 
  * ini berdasarkan blog2 yang aku walking dan kebanyakan yang wat title macam nih adlh    llaki universiti yg mempunyai pemikiran luar kotak . haha . sllunya dorang wat ala2 lucah gituu.

2-mempunyai imej atau bahan yang menarik .
 okay , kalau gini senang je .. korang amik la gambar pelik-pelik ,
lepastuu edit biar nampak macam snap pakai DSLR . hahaha ;)
tapi nak ambil gambar ni kan , cari angle lawa sket , lepastu amik gambar tu biar ade kaitan ngan tajuk post . bile edit tu , wat ar gmbar nampak exclucive .kan senang ?
ATAUPUN..
korang wat lukisan kartun yg kelakau2 sket . lepastu snap atau scan msuk dlm laptop korang.


3-ejaan ala-ala minah rempit .
 huaaa , yang nie agak ar sensitif siket . hahaa ;)
maaf kpd yg tersinggung diluar sana . korang faham tak ape yg aku nak sampaikan ni ?
contohnye ginilaa..
"erm,,shengal jew " , " akuwh rsew carm nux ketox2 kepalerhotax maxcix uwh! "
huh ! bile korang wat shortform gini , fikir comel la ? ececeh..gurau je .hehehe =)
sebaiknye , perbetulkan la shortform cmnih . kite wat shortform sebab malas nak taip panjang2 kan ? xyah ar over2 pulak . ngee ~


4-melekat di blog orang lain
korang cari la blog-blog yang boleh merapatkan ukhuwah serte menjamin mase depan blog korang . takpun , pegi melekat blog ke blog ( blogwalking) , bagitaw korang dah update entry baek punyerr..mudah kan ?

5 - tutup entri dengan tasbih kafarah dan suuratul 'asr .
ngee ^^


p/s : kalau kita ramai follower atau suke mengumpul follower , lebih mudah nak dapat commentos dari blogger. tapi ,kite kene ingat , takkan buat blog sebab nak kumpul follower kan kan ? biarlah follower sikit , asalkan kite dapat kepuasan dari ape yang kite tulis . 

bila aku belajar mcamane nak buat...

Assalamualaikum ,
dan salam 1 Malaysia .
hihihhihi..boring betul la malam nie ? ( ceh malam ke ? dah pkul 5.32 am dah nie )
haaa..nak taw , mcam ny larh balqis sekarang . malam jaga pagi lena .
dah serupe burung hantu dah haa..kalaw study takpe la gak kan ? ngee ~
malam ni , aku belajar something . aduihh , fening kepala den dibuatnya hah .

                             HEADER ?


nie blog takde header , hodoh giler ..uwaaa !


pakai photoshop cs 5 ! memang blurr tahap boleh kuar cacing kat perut , weikkss ;0


sebetulnya , pakai picasa lagy senang .tapi dah takdek idea dah cmnie . huuuu..BOOO !


arggghhhhhhhhh! 

AKU TAK RETI !
                         
tapi kalau edit pic neyh , aku memang pro la , kan kan ??
uwaaa makkk ! ade orang xpercaye..aiseyh menn ! 
hehehehe ^____^



nie la pic aku nak wat header . tapy tengok pic nie pun dah hodoh ! hahaha ><





beribu-ribu gambar didalam folder..mane satu aku nak pilih nie..
rembulan mengambang..eheheh..merepek pulak !


jadi , keputusan ku muktamad ! malas ar nak buat header . nnty lepas PMR aku blajaq macamner nak buat .aku nak buat sillabus pasal blogging nie , kah3 =p




hai kawan kawan ! dah klik belum , kalau belum , jangan lupe klik taw !

remember , good deeds will be reply !
man jadda wajada , man zara'a hasoda
buat baik dibalas baik !

KLIK SINI>>>GOOD GUY !

Dec 5, 2010

MENUJU PUNCAK !




Nama peserta




Url blog




Senaraikan 5 jenis novel andai kata anda seorang pemenang




Anda sudah follow blog kami?

ya

tidak






This form powered by Freedback

Nov 18, 2010

like me




being matured day by day ,

huhh =,=
today is 18th of November .
my 3rd day of holy holiday . Haha =)
oh gosh , aku akn melangkah ke PMR . yea yea , sungguh best ! haha . IDC .
oke , aku akan ambil mathematics class ( private tuituon) ,, ckgu ape nmenye pon aku xthu .
hehehe :D
cuti nie , sooo many things that i've planned . haha . let us talk about raya qurban
grrrr . there are so many pictures to share with you . ghahahaha!!

ANTARA MUKA PESALAH - PESALAH HARI RAYA QURBAN






Hahaha =)
*evil laugh *

okay , next , picture of me :D





Aug 29, 2010

ramadhan al mubarak


ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH..

di bulan RAMADHAN ALMUBARAK yang indah lagi mulia ini ,
balqis ingin memohon seribu kemaafan kepada saudara-saudari yang dikenali mahupun tidak.
Ajal itu tak tentu masa kan ? boleh je jadi ,tengah taip2 gini , malaikat maut tarik nyawa ..
oleh itu , kite sbgai umat islam , haruslah sentiasa tingkatkan ibadah ;)

oke laa , firstly , aim balqis adalah untuk merasai HALAWATUL IMAN iaitu kemanisan iman itu sendiri..insyaallah ..

yang kedua , untuk mengecapi qiamullail , malam yang lebih baik dr 1000 bulan .
urmm ??

yang ketiga , supaya diampunkan dosa .. dan mentarbiahkan diri ini .

anda semua nk join ?

ok , come together wif me !

halawatul iman , insya-allah...

KLIK LIKE YEA BILA DAH BACA ;)

Aug 27, 2010

habuk dan sampah





aduy , nampak nye dah bersarang dan macam2 dah nie..
hehe..ppe pown , lame sgt tak jenguk blog nie ..
korang penat taw niyh..nk kne sapu sawang2 , sampah2 kt blogger nyh..
mesti rindu balqis kn ?? hehehe ..gurau jer..anyway , byk giler story balqis nk citer ...dunno mne satu nk start lu..erm ??
hahaha ~!!FIRSTLY , nak ckp ,
1- balqis jarang online
SECONDLY ,
2-balqis jarangggggggg online
THIRDLY ,
3 - TERLALU jarang online

oke faham ??

korang klu nak tgok balqis online , lame2 mcm dlu..
wish me ,and pray for me the best in my examinations ~!
orayt ?
lgpun , next year balqis PMR =(
*CUAK KOWTT*

hehehe ;DD
luv ya ,
my friends~


KLIK LIKE YEA BILA DAH BACA ;)


Jun 7, 2010

exam saja >,<'




adess . aduss ! msti perit kan waktu exam ? grrr , gerun eden dibuatnye =( haha ,tapi kini masa daq berubah. EXAM TAKDE ! HOLIDAYY ! OYEAH ? alright !



baik la . nak cerita .tak best pun . blah laa kalu taknak dengar.ececeh :)gurau saja .nie nk story ,pd suau pagi yang hening , dan muke yang segar ala2 tahan ngantuk gitu sebab mlmnye tak cukop tdoe ! haha , aku pun bakal menduduki kerusi ..eh2,merepek pulak,menduduki kertas BAK atau secara panjangnye,badan anakkatak hahaha ;)wat lwk pulak.BAHASA ARAB KOMUNIKASI.=,='adess panas punggung dibuatnye .taok !! agagagaga :DD2 JAM SETENGAH plak exam.da la su
sah.pe lagi,tdoe laa .tuptup,sedar je ,dah abes exam,wahhaa~makk !! ade tak jawab lagi !! lantak lah ;(dah laa , komot kertas tuh akibat membuat peta.duh makk.malu2 !('',)
ustaz pon tgoe !



*malu i ! hahaha *


KLIK LIKE YEA BILA DAH BACA ;)

May 28, 2010

masuk paper ;)





tuujelah gambar yang ade. hehe ;)
owh meh laa sini balqis listkan 5 orang yang pegi kursus kawad kaki .
;balqis
;fasha
;aizat
;fawwaz
;fyian

urm best laa . sangat2 ! dapat ramai kawan taw . huhu ..




KLIK LIKE YEA BILA DAH BACA ;)


Apr 16, 2010

KAWAD DAERAH








huhh..best sangat sangat ! dapat jumpe old friend , zihah ! luv u beb ,, luv u ! hua3 . erm
best sebab menang kott . congratulations all ! huhu . berkat usaha dan tawakal bersama ;)

POLIS
...
KRS
....
PBSM
......

takziah la yerw wt PBSM pempuan yang tidak berjaya mendapat nombor . next year try again!!
huhu. tahnian wt KRS laki ,pecah rekod dapat g negeri . haha .

happy to be one of the best .
thank god !

KLIK LIKE YEA BILA DAH BACA ;)